Op donderdag 25 juni was een feestelijke dag voor veel jeugd. De diploma-uitreiking was op deze dag gepland. Bij Vakcollege Helmond in de Keizerin Marialaan was de parkeerplaats tegenover de school afgesloten en stonden er tenten en was het terrein met slingers versierd. Omdat de uitreiking niet op de gewone manier kon worden gedaan, was er door de school een uniek evenement georganiseerd.

Voor veel leerlingen was het wel een beetje jammer, dat het niet op de traditionele manier kon gaan. Ondanks de bijzondere manier van uitreiken waren toch bijna alle leerkrachten aanwezig en er was voor elke leerling een persoonlijke boodschap.

En ook de manier waarop de leerlingen hun papiertje mochten ontvangen was uniek. Zij kwamen aanrijden in een gewone wagen. Geen limousines, dure auto’s of andere sportieve bolides, zoals andere jaren. Dresscode: gewoon lekker ouderwets in de eigen kleding. En het opvallende was dat iedereen aankwam zoals zij altijd deden toen zij nog naar school kwamen. Uitgezonderd enkele leerlingen die op een ruige motor met knallende uitlaten de parkeerplaats opreden. Maar ze kwamen ook op de scooter of brommer. En er was zelfs een leerling die op de fiets zijn diploma kwam afhalen. De enige duur uitziende wagens was een Mercedes, een Jaguar en een stoere pick-up.

Uitreiking op parkeerplaats

Bij aankomst op de parkeerplaats stopten zij bij de eerste tent. Daar ontvingen zij een glas bubbels, de felicitaties en konden zij doorrijden naar de tweede tent. Daar moesten ze uitstappen omdat er een foto gemaakt moest worden in een vergulde lijst. Vervolgens reden zij naar het grote podium en onder een grote ballonnenboog doorlopend kregen zij het diploma uitgereikt. Eenmaal met het diploma in de hand werden zij naar een tent geloodst waar een  wagen van Il Circo heerlijke ijsco’s uitdeelde.

Als afsluiting van de diploma-uitreiking bij het Vakcollege Helmond reden de geslaagden luid toeterend weer door de uitgang de weg op. Een nieuwe episode van hun leven tegemoet. De geslaagden werden natuurlijk overal en door iedereen gefeliciteerd en Omroep Brabant pikte er af en toe een leerling uit om wat vragen te stellen. De diploma-uitreikingen duren tot 3 juli.

Carolus Borromeus College, vandaag, vrijdag, uitreiking vwo 19-21.30 uur op terrein Markesingel.

mavo: op 2 juli 16.00-22.00 uur en van de

havo op 3 juli 16.00-21.00 uur

Dr Knippenbergcollege

Woensdag 1 juli: mavo 15.00-20.00 uur

Donderdag  2 juli: havo 14.00-20.00 uur

Vrijdag 3 jui: 16.00-20.00 uur.

Praktijkschool Helmond

Deze leerlingen krijgen voor het eerst geen certificaat maar een echt diploma. Dat gebeurt op woensdag 8 juli met een inloop vanaf 19.00 uur.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Vleutje Reply

    Het was idd anders dan anders maar wel erg leuk. De school had erg haar best gedaan haar om er toch iets leuks van te maken. Jammer dat jullie niet tot het laatst zijn gebleven want daar was bijna iedereen in gala kleding en waren er mooie auto’s zoals een hele grote limo, vette Amerikaan, dikke auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *