De vakantie is weer begonnen. Dus iedereen heeft vrij. Geen werken, geen scholen, heerlijk. Maar wat nu te doen met al die vrije tijd? Veel mensen gaan op vakantie maar er blijven er ook veel thuis. Ook dan hoeven zij zich niet te vervelen. Wat is er dan eigenlijk te doen in Helmond? Gelukkig is er genoeg te doen.

Ga bijvoorbeeld eens naar het kasteel en het museum. Vandaag, de 14e juli is het zomer in het kasteel. Dan kunnen de mensen een rondleiding krijgen in het museum en het kasteel. Er is een bakker aanwezig die jullie verwelkomt. Of de kasteelheer komt iedereen die het wenst rondleiden door de gangen en de prachtige kamers.

Voor de mensen die meer van muziek houden is het Warandepark een uitkomst. Lekker en rustig genieten onder het genot van een kop koffie of frisdrank.

Maar als men  helemaal wil genieten kan men natuurlijk ook naar de Zomerkermis in Helmond. De kinderen kunnen van alles mee maken en doen. Hoge attracties, snelheidsattracties of gewoon een rustige draaimolen. En snoepen? Zeker weten. Suikerspinnen, slagroomwafels, zuurstokken en zure ballen. En als de ouders rustig willen genieten kunnen zij op de terrasjes zitten en luisteren nar de optredens op het grote podium. Er  is dus genoeg te beleven en thuis zitten is eigenlijk geen optie…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *