Vacatures Vrijwillige Thuiszorg Helmond

Vacatures Vrijwillige Thuiszorg Helmond

 Bij de Vrijwillige Thuiszorg van LEVgroep zetten we vrijwilligers in bij mensen die door een ziekte of beperking niet veel contact meer hebben en niet vaak meer buiten komen.

Heb je een paar uurtjes per week over en wil je iemand blij maken met een bezoekje/een praatje/wandeling/ spelletje? Meld je dan aan, er is altijd een hulpvraag die bij je past!

 

Voor algemene informatie LEVgroep Vrijwillige Thuiszorg:

T:            0492 59 89 89

M:          vrijwilligethuiszorg@levgroep.nl

W:          www.levgroep.nl

 

Reacties m.b.t. de vacatures kunt u richten aan:

Steven Huijser                    contactpersoon Helmond-West                                   steven.huijser@levgroep.nl

Saske van Engeland          contactpersoon Helmond-Oost                                    saske.vanengeland@levgroep.nl

Lindi Jansen                        contactpersoon Helmond-Noord                                 lindi.jansen@levgroep.nl

Anke Bezemer                    contactpersoon Helmond-Centrum-Binnenstad      anke.bezemer@levgroep.nl

Wafae Louw                        contactpersoon Helmond-Centrum-Binnenstad      wafae.louw@levgroep.nl

 

Vacatures per wijk

 

Helmond-West, ’t Hout

*Een mevrouw (60+) is rolstoelafhankelijk en daarbij gaat praten ook erg moeizaam. Mevrouw spreekt de Nederlandse taal niet en is daarom op zoek naar een Arabisch sprekende vrijwilliger (maatje) die 1x per week een wandeling met haar wil maken.

 

*Mevrouw (50+) zoekt iemand die haar kan helpen om haar zorgen thuis even van zich af te zetten. Door samen te wandelen, ergens anders een koffie te drinken of samen te kijken waar mevrouw nieuwe mensen/vrijetijdsinvulling kan opzoeken. Ben jij iemand die goed kan luisteren, maar ook kan helpen door iemand anders naar de situatie te laten kijken?

 

Helmond-West, Warande

*Meneer (90) heeft onlangs zijn vrouw verloren en is geen grote prater. Met de rolstoel een wandeling maken door het Warande is iets waar hij zichtbaar van kan genieten. Maak jij ook graag een wandeling, dan zou je hem hiermee kunnen helpen door dit met regelmaat samen te gaan doen!

 

Helmond West, Stiphout

*Voor een meisje (7) met gehoorondersteuning is de taalontwikkeling erg belangrijk. Voorlezen zou dit meisje toekomst kunnen bieden in haar verdere ontwikkeling. Voor dit gezin zou het een uitkomst bieden als er  een vrijwilliger wekelijks en voor langere tijd het meisje wil voorlezen bij haar thuis.

 

Helmond-West, Oud-West

*Meneer (60+) zou graag leuke activiteiten willen ondernemen zoals fietsen en wandelen. Vind jij het leuk om samen deze activiteiten te ondernemen, terwijl je met hem kijkt hoe en waar hij nog meer aan kan sluiten bij bestaande groepen?

 

*Meneer (93) is breed geïnteresseerd in cultuur, filosofie, politiek, religie en fotografie en houd het wereldnieuws nog goed bij. Meneer gaat graag naar buiten in zijn rolstoel voor een wandeling en hij zoekt daarom een maatje die hem hierbij helpt. Onder het genot van een goed gesprek kan hij extra van de buitenlucht kan genieten.

 

*Meneer (84) kan slecht alleen zijn, heeft vroeger altijd gewerkt in de bouw. Hij en zijn vrouw zoekt een lieve vrijwilliger die kan komen om te kletsen, zodat zijn vrouw op donderdagavond van 19.30 tot 22 uur tijd voor haar eigen hobby heeft. Help jij graag een ander om elkaar de ruimte te geven om goed voor elkaar te kunnen blijven zorgen?

 

Helmond-Noord

*Gezellige mevrouw van 86 heeft reuma. Ze zou zo graag eens even met de rolstoel (met hulpmotor) naar buiten willen. Ga jij haar ophalen? Tijden in overleg!

*Mevrouw van 100 zou graag een bezoekje krijgen om een beetje te kunnen buurten. Even naar buiten in de rolstoel is ook fijn. Tijden in overleg.

 

*Heb jij (man) op vrijdag of in het weekend een uurtje tijd voor een wijkgenoot? Voor een 62-jarige man die soms last heeft van depressiviteit zoeken we iemand die even met hem naar buiten gaat of een praatje maakt. Het hoeft niet per se elke week.

 

*Meneer van 80 woont sinds kort bij de Eeuwsels. Hij mist wat aanspraak en hij zou graag eens met de rolstoel naar buiten gaan.

 

*Meneer van 77 woont op de Eeuwels. Hij heeft weinig aanspraak. Daarom wil hij graag 1 x per 2 weken een praatje maken of even samen een stukje buiten lopen (met de rollator). Hij heeft een brede interesse in wat er in de wereld gebeurt.

 

De VoorleesExpress richt zich op kinderen in gezinnen met een taalachterstand. Vrijwillige voorlezers komen 20 weken in het gezin en introduceren zo een voorleesritueel dat de ouders kunnen overnemen. De coördinator begeleidt ongeveer 5 gezinnen en hun voorlezers. Je komt 3x bij het gezin en organiseert daarnaast bijeenkomsten voor de voorlezers. Je werkt samen met een collega coördinator en de projectmedewerker van de LEVgroep. De afspraken bij de gezinnen zijn meestal laat op de middag of vroeg op de avond. We bieden je een training interactief Voorlezen en de coördinatorentraining, begeleiding en

ondersteuning bij je taak.

Hou je van kinderen en ben je graag met taal bezig? De VoorleesExpress komt thuis bij kinderen met een taalachterstand. Gedurende 20 weken kom je op een vaste tijd (meestal ’s middags of vroeg op de avond) bij een gezin thuis. Door middel van voorlezen, taalspelletjes en gesprekjes verrijk je de taalomgeving van het hele gezin. Je wordt begeleidt door de coördinator. Voordat je begint volg je de training Interactief Voorlezen en ook tijdens je inzet is er aanbod van trainingen en workshops.

 

Helmond-Centrum-Binnenstad

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om wekelijk of om de week met iemand te gaan wandelen die in de rolstoel zit. Het mooie weer is begonnen en het is weer langer licht. Toch zijn er mensen die nauwelijks buiten komen omdat ze afhankelijk zijn van anderen doordat ze in een rolstoel zitten. Voor deze mensen is het erg fijn als ze zo nu en dan naar buiten kunnen.

 

*Een spontane jonge vrouw van 26 is door lichamelijke beperkingen gebonden aan haar woning. Zij zoekt een leuke vlotte vrouw die haar met regelmaat gezelschap en een helpende hand kan bieden, bijvoorbeeld met boodschappen, in en uitladen van de rolstoel in de auto. Daarnaast vind ze het gezellig om leuke activiteiten te ondernemen, een blokje om te lopen of even in de stad voor een kopje koffie.

 

*Een intelligente vrouw van 82 jaar, van Algerijnse origine, is door lichamelijke beperkingen niet in staat om zelfstandig naar buiten te gaan. Mevrouw zit in een rolstoel en wil graag af en toe met iemand kleine boodschappen doen of even samen de stad in.

 

*Engels sprekende vrouw van midden 60 zoekt een vrijwilliger om mee naar buiten te kunnen. Mevrouw zit in de rolstoel en komt weinig buiten. Ze wil graag een keer de stad in, de omgeving door of een keer een kop koffie drinken. Wie spreekt Engels en vindt het leuk om met mevrouw eenmaal in de week of om de week naar buiten te gaan?

English speaking woman from about 60 years old likes to meet someone who can help her going outside. After an operation she is in a wheelchair. Who can push the wheelchair so she can go outside, drink a cup  of coffee somewhere?  And have a nice chat.

 

Helmond-Oost

*Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die structuur en gezelligheid kan bieden aan een 54 jarige man met een verstandelijke beperking. Om eens in de twee of drie weken in de avond of in het weekend samen koffie te drinken of te koken?

 

*Voor een dame van bijna 80, die omringt wordt door haar dieren, verder veel alleen is, zoeken we een vrijwilliger die met haar en het hondje wil wandelen of iets anders gezelligs gaat ondernemen.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *