Vacatures Vrijwillige Thuiszorg Helmond

Bij de Vrijwillige Thuiszorg van de LEVgroep zetten we vrijwilligers in bij mensen die door een ziekte of beperking niet veel contact meer hebben en niet vaak meer buiten komen. Heb je een paar uurtjes per week over en wil je iemand blij maken met een bezoekje/een praatje/wandeling/ spelletje? Meld je dan aan, er is altijd een hulpvraag die bij je past!

Voor algemene informatie LEVgroep Vrijwillige Thuiszorg:

T:            0492 59 89 89

M:          vrijwilligethuiszorg@levgroep.nl

W:          www.levgroep.nl

 

Reacties m.b.t. de vacatures kunt u richten aan:

Ineke Folgerts                    contactpersoon Helmond West                                    ineke.folgerts@levgroep.nl

Saske van Engeland          contactpersoon Helmond Oost                                     saske.vanengeland@levgroep.nl

Lindi Jansen                        contactpersoon Helmond Noord                                 lindi.jansen@levgroep.nl

Anke Bezemer                    contactpersoon Helmond Centrum-Binnenstad      anke.bezemer@levgroep.nl

Wafae Louw                        contactpersoon Helmond Centrum-Binnenstad      wafae.louw@levgroep.nl

 

Vacatures per wijk

 

Helmond West -Mierlo Hout

Een meneer van midden 30 en rolstoel gebonden zoekt iemand die hem op maandagmiddag van en naar het paardrijden in Veldhoven kan brengen (met de auto van meneer zelf).

 

Een mevrouw van 50 jaar zoekt een maatje die een luisterend oor kan bieden, en een keer per week mee wil wandelen en gezellig ergens een kopje koffie mee wil drinken.

 

Helmond West, West

Een meneer van 84 met beginnende dementie zoekt iemand om mee te kletsen of samen tv te kijken op maandagavond of donderdagavond. Zijn vrouw zou deze avonden graag gaan kienen. Meneer heeft altijd in de bouw gewerkt en praat hier graag over.

 

Helmond West, Stiphout

Een mevrouw van bijna 80 zoekt een tuinmaatje voor kleinere tuinwerkzaamheden. Welke groene vingers bieden zich aan?

 

Helmond-Noord

Ben jij een gezellige wijkbewoner die graag een praatje maakt? We zoeken een vrijwilliger die wekelijks een bezoekje brengt aan een 86-jarige mevrouw. Ze ziet slecht en zit in een rolstoel. Je doet haar een groot plezier met een wandelingetje met de rolstoel of een potje Rummikub.

 

Meneer van 64 wil graag op maandag of dinsdag wat aanspraak. Hij houdt er ook van om naar buiten te gaan met de rolstoel (duwen) of met de scootmobiel (meefietsen).Tijden in overleg.

 

Gezellige mevrouw van 86 heeft reuma. Ze zou zo graag eens even met de rolstoel (met hulpmotor) naar buiten willen. Ga jij haar ophalen? Tijden in overleg!

 

Heb jij een uurtje over op dinsdag, donderdag of vrijdag na 14.30 uur? Een 85-jarige mevrouw woont sinds kort in de Pannehoeve en zou graag een bezoekje krijgen om mee te buurten en misschien een keertje naar buiten te gaan in de rolstoel.

 

 

Mevr van 100 zou graag een bezoekje krijgen om een beetje te kunnen buurten. Even naar buiten in de rolstoel is ook fijn. Tijden in overleg.

 

De VoorleesExpress richt zich op kinderen in gezinnen met een taalachterstand. Vrijwillige voorlezers komen 20 weken in het gezin en introduceren zo een voorleesritueel dat de ouders kunnen overnemen. De coördinator begeleidt ongeveer 5 gezinnen en hun voorlezers. Je komt 3x bij het gezin en organiseert daarnaast bijeenkomsten voor de voorlezers. Je werkt samen met een collega coördinator en de projectmedewerker van de LEVgroep. De afspraken bij de gezinnen zijn meestal laat op de middag of vroeg op de avond. We bieden je een training interactief Voorlezen en de coördinatorentraining, begeleiding en ondersteuning bij je taak.

 

Helmond Centrum-Binnenstad

Mevrouw van eind 70 met niet aangeboren hersenletsel is op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger die met haar gezellige uitstapjes wil maken. Met voorkeur in het weekend. Mevrouw zit in de elektrische rolstoel.

 

Een heer van Indische afkomst met beginnend dementie wil graag een vrijwilliger om wekelijks of om de week mee naar buiten te kunnen. Dhr. wil graag over vroeger kunnen praten en heeft daarom de voorkeur voor een vrijwilliger die ook van indische afkomst is.

 

Dame van bijna 80 wil erg graag een keer per week een half uurtje naar buiten. Mevrouw is sinds september niet meer buiten geweest. Mevrouw zit in de rolstoel en is op zoek naar een vrijwilliger vanaf 40 jaar. Mevrouw rookt.

 

Helmond Oost

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die structuur en gezelligheid kan bieden aan een 54 jarige man met een verstandelijke beperking. Om eens in de twee of drie weken in de avond of in het weekend samen koffie te drinken of te koken?

 

Voor een dame van bijna 80, die omringt wordt door haar dieren, verder veel alleen is, zoeken we een vrijwilliger die met haar en het hondje wil wandelen of iets anders gezelligs gaat ondernemen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *