Vacature: Teammanager Toezicht en Handhaving in Helmond

Vacature

Wil jij een actieve bijdrage leveren aan Helmond als veilige en prettige stad om te wonen, werken en leven?  Lever jij graag een bijdrage aan de integrale handhaving?  Dan word jij wellicht onze nieuwe collega. Solliciteer voor maandag 26 oktober

Teammanager Toezicht en Handhaving

  • Voor 36 uur per week
  • Salaris minimaal € 2.943,-  maximaal € 5.118,- / o.b.v. 36 uur / afhankelijk van opleiding en ervaring,
  • HR-21 profiel Tactisch Leidinggevende III
  • Voor overige arbeidsvoorwaarden klik hier

Helmond wil een stad zijn van kansen en ontwikkeling. Een stad waar je graag woont en werkt. Een stad waar iedereen meedoet en zich geborgen weet. Dit vereist een stevige basis van veiligheid: in en rond de woning, in de straat en in de buurt. Veiligheid in de zin van zo weinig mogelijk criminaliteit en overlast. Maar ook veiligheid in de zin van veiligheidsgevoel. Daar staan we voor, daar werken we aan. Door veiligheidsproblemen zo goed mogelijk te voorkomen. En problemen die zich tóch voordoen, breed aan te pakken. Gemeente Helmond werkt samen met een scala aan organisaties. Dit geldt ook voor de gemeentelijk handhavings- en nalevingsvisie, die gericht is op interne en externe samenwerking. Er wordt breed intern en extern samengewerkt om het naleefgedrag te bevorderen. Daardoor is handhaving niet langer een geïsoleerd instrument maar een belangrijke schakel in de realisatie van een gezonde, veilige en leefbare stad.

Het team en de uitdaging

De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de vorming van het Team Toezicht en Handhaving en in de werkwijze. Wijkgericht en informatie gestuurd werken zijn belangrijke pijlers. Vanuit de bestuurlijke opdracht heeft het team vorm gekregen en is er hard gewerkt aan een prettig werkklimaat en een professionele ontwikkeling. Voor de borging van de ingezette koers en een verdere doorontwikkeling van het team is de teammanager van groot belang. Je begeleidt, coacht en stuurt de verdere doorontwikkeling van het jonge leiderschap, je bent een baken in de doorontwikkeling van het vakmanschap van de BOA en weet beleid te vormen en om te zetten in operationele plannen. Leefbaarheid is een belangrijke pijler binnen de Gemeente Helmond, het heeft een prominente plek in het dagelijks leven van inwoners, daar gaan de meeste vragen over. Jij gaat als teammanager bepalen waar de focus binnen het Team Toezicht en Handhaving moet liggen binnen het kader leefbaarheid en waar extra prioriteit gewenst is.

Als teammanager  heb je met de volgende thema’s te maken………

Beleid: Vandaag meedenken over duurzame oplossingen van morgen. Je maakt  nieuw beleid die wordt getoetst aan politieke keuzes, budgettaire afwegingen, wet- en/of regelgeving, kwaliteitsnormen en effectmetingen.

Veranderingen: Als teammanager zorg je voor verbinding met de Coördinatoren en de Medewerkers Handhaving en neem je hen mee in de huidige en komende veranderingen.

Ontwikkeling: En misschien wel net zo belangrijk: je stimuleert de kwalitatieve ontwikkeling van je medewerkers.

Passen wij bij jou….?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging.

We werken vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier.

De ideale kandidaat….

Heeft een stevige persoonlijkheid met een flexibele instelling. Heeft het vermogen om snel te analyseren en bestuurlijk te adviseren. Is deskundig en heeft overtuigingskracht. Een manager met een scherp oog voor – de inzet en ontwikkeling van – de persoonlijke kwaliteiten van teamleden. Kan de teamleden motiveren, coachen en begeleiden en geeft hen ruimte en vertrouwen om eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Heeft oog voor tegenstrijdige belangen en diverse doelgroepen weten te betrekken. Een open houding en duidelijke communicatie is vanzelfsprekend.  Tonen van eigenaarschap, verantwoordelijkheid nemen: “je zegt wat je doet en doet wat je zegt”. Veiligheid & naleving heeft maatschappelijk en bestuurlijk impact, politieke sensitiviteit is belangrijk. En van belang is een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau waarbij werkervaring met veiligheidsdomein/toezicht een grote pré is.

Zijn wij een match?

Start dan je sollicitatiereis door vóór 26 oktober 2020 aanstaande. Wil je aanvullende informatie over deze vacature, dan kun je contact opnemen met onze recruiter Nicole Maas. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-41791587, of per mail: recruitment@helmond.nl

Verdere informatie over de sollicitatieprocedure vind je hier.

Vacature: vacatures.one/18836

Wij kijken uit naar je reactie!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *