Vacature Gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Helmond

Gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Helmond

Vacaturetype
overige vacatures
Naam organisatie
Gemeente Helmond
Salarisschaal
17
Publicatiedatum
26 september 2019
Sluitingsdatum
14 oktober 2019

Over Helmond, stad in beweging

Helmond is een stad met lef en durf. Een stad met elf wijken, een rijk verenigingsleven en ruim 92.000 inwoners. Maar vooral een stad met ondernemen in het DNA. In Helmond maken we samen de toekomst. Van een geschiedenis met een krachtige textiel- en metaalindustrie heeft Helmond zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke, ondernemende en sociale stad nu.

Als tweede stad in de florerende Brainport-regio is men dagelijks bezig met de grote maatschappelijke opgaven van nu. Daarin richt Helmond zich vooral op slimme mobiliteitsoplossingen (Automotive Campus), innovatieve Food-concepten (Food Tech Campus) en de kansen die digitalisering biedt op sociaal, maatschappelijk vlak. Veel van de ambities komen samen in enkele beeldbepalende projecten. Met Brainport Smart District bouwt men aan één van de slimste wijken van de wereld en in het hart van Helmond wordt de Sport- en Beleefcampus De Braak ontwikkeld.

Wie Helmond nu vergelijkt met vroeger ziet: de stad maakt grote stappen. Tegelijkertijd zijn niet alle doelstellingen bereikt. De sociale verschillen tussen wijken zijn nog groot, relatief veel inwoners hebben schulden en de veiligheidsuitdagingen zijn aanzienlijk.

Door krachtig samen te werken met partners, zowel binnen Helmond als daarbuiten, zet de gemeente hierop in. Om Helmond voor de komende generaties nog aantrekkelijker te maken dan het nu al is.

De opdracht voor de gemeentesecretaris/algemeen directeur

Hij/zij:

 • draagt de reeds ingezette visie met verve uit; communiceert daar actief over, duidt de ontwikkelingen en is in staat de gemaakte bestuurlijke keuzen te (laten) vertalen naar beleid en implementatie;
 • bevordert de verdere samenhang en verbinding binnen de organisatie en tussen medewerkers en bestuur, zowel inhoudelijk als relationeel;
 • legt gemakkelijk relaties met medewerkers, is communicatief vaardig en tegelijkertijd duidelijk en resultaatgericht; inspireert medewerkers tot ontwikkeling en leren, is rolvast;
 • ondersteunt het College van B & W op energieke en wijze; is onafhankelijk en koersvast;
 • investeert actief in het lokale, regionale (en eventueel landelijke) netwerk van Helmond en representeert de gemeente waar nodig;
 • onderhoudt een ontspannen en constructieve relatie met de Ondernemingsraad en onderkent het belang van goede medezeggenschap.

Het reguliere takenpakket

Hij/zij:

 • ondersteunt en adviseert het college van B&W als eerste adviseur;
 • is eindverantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie;
 • is intermediair tussen bestuur en organisatie;
 • is voorzitter van het Directieteam;
 • draagt zorg voor een goede coördinatie en communicatie tussen College, griffier/raad en de organisatie;
 • is WOR-bestuurder.

Volledige vacaturetekst

Het volledige profiel met meer informatie over de gemeente Helmond, over de functie en over de procedure vindt u op de website van Castanho Selectie & Advies.

Solliciteren of meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met drs. Ellen Bruin, telnr. 06-20 30 32 56.
U kunt solliciteren tot maandag 14 oktober 2019 via www.castanho.nl/vacatures.

Als u uw CV en korte motivatiebrief uploadt bij de direct solliciteren button, ontvangt u vervolgens een bevestiging van uw sollicitatie. Spoedig na het verstrijken van de reactietermijn nodigen wij kandidaten uit voor een eerste selectiegesprek met de adviseur van Castanho.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *