UrbanMatterz Sports Indoor Edition

Op zondag 17 februari zal er in de parkeergarage bij We-Jump en Kidsplaza een nieuw evenement plaatsvinden: UrbanMatterz Sports Indoor Edition.
Omdat tijdens het UrbanMatterz festival afgelopen september, de weersomstandigheden ervoor zorgden dat een flink aantal urban sports letterlijk en figuurlijk in het water zijn gevallen, heeft UrbanMatterz gezocht naar een alternatief voor sportief Helmond.
Samen met een aantal partners wordt daarom dit nieuwe, gratis toegankelijke event georganiseerd voor alle (urban) sportliefhebbers
.

Urban Sports
Urban Sports zullen de boventoon voeren. De sporten die je deze dag kunt ervaren zijn; BMX, freerunning, breakdance, steps, skateboarden, skaten, trampoline tricking en straatvoetbal.
Er is volop ruimte om de sporten vrij te beoefenen of er kennis mee te maken. Op speciale tijden geven ervaren trainers korte, maar krachtige workshops. Je kunt dan gratis kennismaken met allerlei vette sporten! Daarnaast zullen er ook demo’s gegeven worden bij de diverse sporten én zijn er shows van dance crews van Unity Eight. Natuurlijk is zelf meedoen het allerleukste!
De sportaanbieders die op deze dag hun skills laten zien en de workshops begeleiden zijn:
We-Jump, Unity Eight, Commit Freerun, 040BMXPARK, Tienerhuis en JIBB Helmond.

Voor wie
Deelname aan de workshops staat open voor iedereen van 4-18 jaar (beginners en gevorderden).
Jongere kinderen en volwassenen zijn uiteraard ook welkom.
Voor iedereen is het Indoor event gratis toegankelijk.

Aanmelden workshops

De workshops zijn gratis, maar je moet hiervoor wél even vooraf aanmelden via www.jibbhelmond.nl (let op: er is een maximum aantal deelnemers per workshop dus meld je snel aan want VOL=VOL)!
Aanmelden kan vanaf 14 januari.

Waar en wanneer
UrbanMatterz Sports Indoor Edition vindt plaats op zondag 17 februari in de parkeergarage van We-Jump en Kidsplaza aan de 2e Indumaweg 7 in Helmond en is geopend van 12.30-17.30 uur.

Breakdance

Eén van de publiekstrekkers tijdens de UrbanMatterz Festivals de laatste jaren! Op hoog niveau zijn er battles geweest tijdens de festivals, maar ook jong talent krijgt de kans en podium om hun kunsten te laten zien. Inmiddels zijn alle dansstijlen niet meer weg te denken uit deze scene en op UrbanMatterz Indoor zullen dus ook de dansmatten weer uitgestald worden!

Er zijn demo’s en vette workshops van echte breakdancers van Unity Eight voor de kids die het willen ervaren en leren. Daarnaast zal er een vette “New vs Old” topshow neergezet worden door King’sCourt, geproduceerd door Unity Eight!

BMX

Al jaren een vaste prik op de evenementen van UrbanMatterz. Met je BMX fiets losgaan op vette onderdelen, binnen of buiten, alles is mogelijk bij deze sport! Wist je dat er in Helmond twee vette outdoor banen zijn in Brandevoort en Helmond Noord?

Ook bij UrbanMatterz Indoor is er de mogelijkheid om onder begeleiding kennis te maken met deze sport door professionals van het Tienerhuis en 040BMXPARK! Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zelf te oefenen en je eigen skills te verbeteren. De volgende obstakels zullen op UrbanMatterz Indoor geplaatst worden: 4 x bank to bank, 4x rollers, 1x ledge, 2x rail.

Het is zelfs ook mogelijk om op het evenement zelf materiaal te lenen. Je mag natuurlijk ook je eigen fiets, step, skates of skateboard meenemen!
Freerunning

UrbanMatterz biedt al jaren een podium voor deze sport die steeds meer aan populariteit wint. Ook in Helmond is het al een aantal jaar mogelijk om deze sport te beoefenen. Commit Freerun verzorgt lessen in Brandevoort en Helmond Noord. Ook bij deze eerste indoor editie zal er een parkour zijn voor de professionals, beginners en de allerkleinsten! Kom kijken of doe mee! Alle activiteiten bij freerunning staan onder begeleiding van Commit Freerun.

Skaten, skateboarden, steps

Speciaal voor de Skate, step en skateboarders is er een lekker park om je op uit te leven. Je kunt dit park zelf beoefenen of je eigen skills verbeteren, maar er zullen ook korte workshops gegeven worden door professionals van Het Tienerhuis.

Het is mogelijk om op het evenement zelf materiaal te lenen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Het Tienerhuis. Je mag natuurlijk ook je eigen fiets, step, skates of skateboard meenemen.

Streetsoccer

In Helmond wordt er op een hoog niveau straatvoetbal gespeeld en in de afgelopen jaren zijn er zelfs een aantal teams (jongens én meiden) Nederlands kampioen geworden. Bij de Urban Matterz Indoor editie deze keer geen veld, maar wel een pannakooi waarin je mee kunt doen met een contest hooghouden! Of challenge elkaar voor een 1vs1 of 2vs2 battle!

 Trampoline tricks

We Jump is sinds kort in Helmond gevestigd en is hèt trampolinepark van regio Helmond en omstreken. De ultieme jump beleving voor jong en oud. Ook bij UrbanMatterz Indoor zal We-Jump haar deuren openen om je kennis te laten maken met tricks en trucs op de vele trampolines die de hal je te bieden heeft!
Let op: Gripsokken zijn verplicht om te dragen. Deze zijn te koop bij We-Jump aan de balie.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *