Urbanmatterz Building Bridges

Het weekend van 9 en 10 november was het bestuur van stichting UrbanMatterz op uitnodiging van Together In Pieces Interactive in Noord Ierland, om (o.a.) te praten over een mogelijke internationale samenwerking.
Het stichtingsbestuur kijkt terug op mooie ontmoetingen met enthousiaste, lieve en gedreven mensen, die geloven in de kracht van HipHop om een positieve bijdrage te leveren aan hun gemeenschap.

Verbinding

Uit de vele gesprekken met tal van organisaties bleek nogmaals dat HipHop een verbindende kracht is binnen een gemeenschap die tot op het bot is verdeeld. Tekenend hiervoor is het verhaal van de oude jeugdvrienden Geoff en Michael (beiden 50). Vol emotie deelden zij hun verhaal met UrbanMatterz. Tijdens de meest donkere periode in de geschiedenis van Belfast, vonden zij elkaar in hun gezamenlijke liefde voor HipHop. Terwijl om hen heen verschillende groeperingen elkaar naar het leven stonden, trokken zij de stad door met een gettoblaster en vloertje om daar waar kon te dansen. Het gaf hun richting en houvast om zich niet te laten meeslepen in de onderlinge geschillen en verschillen in hun stad. HipHop was hun redding in die moeilijke tijd.

De jeugd heeft de toekomst

In een land waar de tegenstellingen nog steeds (zichtbaar en voelbaar) aanwezig zijn, is alle hoop gevestigd op de jeugd die verder kijkt en wil. HipHop kan daarbij een belangrijke rol spelen. De focus ligt namelijk op de gezamenlijke cultuur bestaande uit o.a. graffiti, b-boying, rap, sport en educatie en niet op onderlinge geschillen. Die worden op een creatieve manier uitgevochten binnen het competitieve element van HipHop (‘battles’). En niet alleen voor de “happy few” maar voor iedereen ongeacht leeftijd, ras, religie of afkomst.
Juist in een niet ideale situatie blijkt dat HipHop een gemeenschap kan laten opleven, mensen hoop kan geven én kan verbinden en verbroederen.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.

E.mail:  info@ditisonzewijk.nl
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *