Uitstel betalen van huur voor gemeentelijke panden en ruimtes

Huurders van gemeentelijke panden en ruimtes (geen woningen) hoeven even geen huur te betalen. Dit uitstel is één van de maatregelen van de gemeente Helmond om mensen tegemoet te komen. Steeds meer huurders dreigen in de problemen te raken door de economische gevolgen van de coronacrisis.

Helmond wil huurders zo meer lucht geven. Het betekent niet dat de huur wordt kwijtgescholden. Die moet later alsnog betaald worden. De gemeente werkt nog uit wanneer dat precies is en op welke manier. Zodra dit duidelijk is, worden de huurders hierover afzonderlijk geïnformeerd.

Organisaties en verenigingen

Alle eetgelegenheden, horeca, wijkhuizen, sportclubs, scouting- en culturele instellingen zijn verplicht dicht. In ieder geval tot en met 28 april. De inkomsten van de huurders van deze accommodaties nemen af, maar de kosten lopen grotendeels door. Ook voor hen neemt gemeente Helmond maatregelen. Om organisaties en verenigingen tegemoet te komen is onder andere een ondernemersloket geopend. Gemeentelijke belastingen mogen in termijnen betaald worden. Het opschorten van de huur voor gemeentelijk vastgoed is hier nu aan toegevoegd.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *