Uitleg over corona voor hen die moeite hebben met lezen

In de regio Helmond-De Peel heeft zo’n dertien procent van de mensen moeite met taal. Kijken we alleen naar Helmond dan hebben we het over bijna zeventien procent. Oftewel één op de zeven mensen kan wel lezen en schrijven, maar het niveau is te laag om goed te begrijpen wat er staat en wat er verwacht wordt.

Niet goed kunnen lezen is in deze tijd kan tot grote problemen leiden. Er wordt bijvoorbeeld heel veel informatie gegeven wordt over het coronavirus. Als je dat niet kunt lezen, weet je niet wat je moet doen.

Susan Verheij is Taalhuiscoördinator in de bibliotheek Helmond Peel . Ze helpt mensen die problemen hebben met Nederlands lezen en schrijven en legt uit wat er mogelijk is om toch ook deze mensen te bereiken.

Ze vertelt dat het niet alleen om allochtonen gaat. Ook geboren en getogen Helmonders kunnen niet altijd alles begrijpen wat er geschreven staan. Of weten niet met een computer om te gaan. Samen met het ROC en de LEVgroep wordt eraan gewerkt om deze mensen te helpen.

Het interview wordt niet alleen getoond op YouTube maar is ook te zien via Omroep Helmond Televisie, te bekijken op Ziggo analoog frequentie 256 en Ziggo digitaal kanaal 36 – Op KPN via kanaal 526 – Op Telfort, Edutel, Vodafone, Fiber en Stipte via kanaal 2109.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *