Tweemaal podium voor HT’35 bij Nederlands Kampioenschap turnen en halve finales

In Waalwijk vond het Nederlands Kampioenschap plaats voor de divisie 4 heren. HT’35 turner Nick van Heugten (pupil) heeft zich in de leeftijdscategorie pupil weten te plaatsen voor dit NK. Hij heeft laten zien dat hij zich hiervoor terecht geplaatst heeft met vrijwel foutloze oefeningen! Met het op één na hoogste punt opsprong sluit hij deze wedstrijd als 14e van Nederland af.

Foto boven: Nick van Heugten, 14e van Nederland (Bron HT’35).

In Varsseveld vonden afgelopen weekend de laatste halve finales plaats, Renske van de Vorst en Cleo Creutzburg (jeugd-1 N2). Beide turnden in een andere baan.
Renske wist zich als 4e te plaatsen voor het NK (en toestelfinale sprong), Cleo mocht het zilver in ontvangst nemen en mag ook naar het NK (toestelfinale sprong, balk en vloer).

Laura Kloor was helaas nog geblesseerd, daarom alleen Sara Kloor en Daphne Donkers in actie.
Een zeer sterke meerkamp leverde Sara een bronzen medaille op (toestelfinale balk, reserve voor sprong en vloer). Daphne turnde minder stabiel maar plaatste zich als laatste alsnog voor het NK (en toestelfinale sprong).
Senior Tessa van de Kerkhof moest haar brugoefening wat aanpassen, maar mede dankzij een goede sprong en vloeroefening mag ook zij (als 11e) naar het NK.

Stan Classens (eerste divisie senior) turnde zondag opnieuw een kwalificatiewedstrijd. De laatste kans om zich te kwalificeren voor een toestelfinale. Na een mooie oefening op zowel rekstok als voltige, die beiden niet goed genoeg waren voor een finaleplaats, moest het toestel ringen nog. Een mooie en beheerste oefening bleek uiteindelijk goed voor het hoogste punt van de wedstrijd en dat betekent dat Stan op 26 mei in Alkmaar mag gaan strijden om een medaille op dit toestel!

Komend weekend, 18 en 19 mei is het Nederlands Kampioenschap divisie 3 in Vianen.
Lieke Crone (jeugd-1) en Sophie Meulendijks en Maud van Aerle (jeugd-2) turnen zaterdag de meerkampwedstrijd. Zondag komt Sophie nogmaals in actie bij de toestelfinale sprong. Indy Kwee heeft zich geplaatst voor brug.
www.ht35.nl


 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Turnvereniging HT'35

De van oorsprong Houtse Turnvereniging werd in 1935 opgericht voor jongens en heren. Vanaf 1946 werd hieraan een damesafdeling toegevoegd. Tot de jaren '60 werden er op turngebied vele goede resultaten behaald bij zowel de dames als de heren.Tegenwoordig geven de vele trainers en trainsters les in verschillende gymzalen in Helmond: in de wijken Mierlo-Hout, (2 plaatsen) Stiphout, Brandevoort en Rijpelberg en draait HT'35 mee aan de wedstrijd top van de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *