Vanaf maandag, tweede pinksterdag, mogen de deuren van de horeca weer open. De focus ligt daarbij vooral op de terrassen. Die mogen om 12.00 uur open. De gemeente Helmond heeft ervoor gezorgd dat op bepaalde plekken in de stad extra ruimte vrij is gemaakt. Zo kunnen ondernemers ondanks de anderhalve meter afstand, toch nog wat stoelen kwijt. Een hele klus, maar het is de moeite waard, volgens wethouder Erik de Vries.

De Steenweg wordt deels afgesloten voor autoverkeer zodat aan de randen extra terrasstoelen neergezet kunnen worden. De horeca in die straat is voorbereid, zodat de ondernemers snel hun stoelen kunnen neerzetten, zo gauw de weg wordt afgesloten. Volgens wethouder De Vries gaat dat wel lukken. “Horecamensen kunnen heel hard werken”, weet hij.

Op het Havenplein staat alles al klaar. Daar is volop ruimte, maar ook daar toch heel wat minder tafeltjes dan voor corona. Toch oogt het gezellig, ook al is het nu nog leeg.

Extra overleg is nodig geweest voor de Markt. Die is deze zaterdag nog ingericht zoals de voorgaande weken, maar volgende week moeten marktkooplui de ruimte delen met de horeca. Volgens de wethouder zijn daar inmiddels goede afspraken over gemaakt.

De Vries kijkt uit naar tweede pinksterdag. Hij hoopt dat alles goed gaat en dat het behalve een gezellige dag, ook een gezonde dag blijft voor de bezoekers

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *