Tweede muurschildering in Helmond

Na ruim 500 jaar herrijst de eerste kasteelheer van Helmond.

In september vorig jaar werd de eerste Carat-muurschildering , oftewel mural, op de muur van de bibliotheek opgeleverd. Over een paar weken is het tijd voor de oplevering van de tweede mural. Deze wordt gerealiseerd op de zijgevel op het ‘Parkgebouw’ en zal vanaf de Kasteel-Traverse goed zichtbaar zijn.

De kale westgevel van het gebouw is de muur waar op 29 april de werkzaamheden zullen starten aan de tweede muurschildering. In deze ‘mural’, van de hand van kunstenaars Kaspar van Leek en Niels van Swaemen van Studio Giftig uit Veldhoven, herrijst Hezelo van Helmond op symbolische wijze als voorvader van onze stad. Deze ridder en edelman was de eerste heer en naamdrager van Helmond en bezat de nederzetting die bekendstond als de oudste versterkte burcht van Helmond ‘De Haghe’, nu bekend als de wijk ‘Het Haagje’. “Omdat deze muur zich op een centraal punt van Helmond bevindt en een hoge zichtbaarheidswaarde heeft voor zowel de inwoners als passanten, hebben wij hier een beeld ontworpen wat ingaat op de identiteit en geschiedenis van de stad” aldus de kunstenaars.

Gedurende de komende twee weken kan iedereen de totstandkoming van de mural volgen. Op 10 mei om 19:30 uur zal de feestelijke oplevering en overdracht van de Carat-mural aan de inwoners van Helmond en Woningcorporatie Woonpartners plaatsvinden. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *