Op de Parkweg was het vrijdag 10 mei een drukte van belang. Er werd de tweede Mural schildering overgedragen aan de gemeente Helmond. Het is zeer zeker een aanwinst die veel bekijks en bewondering teweeg bracht bij de aanwezige mensen.

Omstreeks half acht klonk er vrolijke muziek vanaf de ingang bij hotel West-End. Daar stond de jeugdafdeling van de KHS Phileutonia een gezellig muziekje te spelen. Erachter stond een grote groep notabelen van Helmond waaronder de wethouder Antoinette Maas, de voorzitter van stichting Woonpartners en enkele mensen van stichting Carat. Langzaam bewoog de stoet zich achter de muzikanten aan richting de Parkweg. De stemming was opperbest te noemen.

Onderweg keken de terrasjesmensen wel een beetje vreemd toen deze optocht, vergezeld van nogal wat pers, richting de Parkweg liep om te stoppen bij de flat tegenover de fietsenstalling. Daar aangekomen werden de mensen toegesproken door de heer Kuijpers die met een korte uitleg de aanwezigen vertelde hoe het mooie schilderwerk tot stand was gekomen en stelde meteen de kunstenaars, Kaspar van Leek en Niels van Swaemen, en het model, dat voor de afbeelding geposeerd had, voor.

Hezelo

De afbeelding was een man in ridderkledij uit de vroegere jaren. Het bleek Hezelo te zijn, de eerste kasteelheer van Helmond. De grote schildering was gerealiseerd door de kunstenaars van Studio Giftig uit Veldhoven en was de tweede Mural die in Helmond te vinden was. De eerste bevond zich op de muur van de bibliotheek. Er werd verteld dat er plannen waren om nog meer Mural schilderingen te maken en de eerstvolgende zal waarschijnlijk, als de onderhandelingen met de bewoners goed gaat, plaats vinden op de zijmuur van de Callenburgh.

Zo verschijnen er mooie afbeeldingen op kale muren in Helmond. We zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *