Twee personen gewond na val van scooter in Helmond

In de nacht van dinsdag 7 januari op woensdag 8 januari zijn twee mannen gewond geraakt in Helmond. Zijn kwamen door een nog onbekende oorzaak ten val aan de Kanaaldijk N.W. in Helmond. Dit gebeurde bij de oversteekplaats van de eerder genoemde Kanaaldijk N.W. en de Eikendreef. Hierbij raakten de twee gewond aan het hoofd en het gezicht. Beide mannen zijn door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling indien dit nodig was. De scooter raakte zwaar beschadigd en is door de politie in beslag genomen voor onderzoek.

Het is te hopen voor de twee dat ze een scooterverzekering hadden afgesloten, al is dit natuurlijk een plicht. Dit geldt voor het aansprakelijkheidsrisico. Als je dus een scooter op je naam zet, dan ben je automatisch verplicht om minimaal de WA scooterverzekering af te sluiten. Als je dan schade aanricht met de scooter dan heeft de tegenpartij een vorderingsrecht op de verzekeraar. Als je een scooter verzekeren niet gedaan hebt dan zal dit normaal gesproken vergaande gevolgen voor je hebben.

Naast de verplicht WA scooterverzekering heb je nog de keuze tussen drie dekkingen die net wat uitgebreider zijn. Welke optie het beste is voor jou hangt af van meerdere factoren, zoals de waarde van de scooter, de leeftijd en je financiële positie. De eerste dekking is WA plus diefstal, hiermee ben je dus ook verzekerd tegen het risico van een diefstal. Optie nummer twee is de WA plus diefstal en brand, waarbij je ook gedekt bent als je de scooter in de brand vliegt. De laatste mogelijke dekking is WA plus diefstal, brand en aanrijding, waarbij je dus ook verzekerd bent bij een aanrijding.

Een scooterverzekering vergelijken kan zeker verstandig zijn. Hierdoor kun je niet alleen kiezen voor de optie die het meest geschikt is voor jou, maar je kunt ook kiezen voor de goedkoopste verzekering. Natuurlijk moet je hierbij wel goed letten op wat voor scooterverzekering het is aangezien een gewone WA goedkoper zal zijn dan een WA plus diefstal, brand en aanrijding als dekkingen. Kijk hier dus goed naar bij het afsluiten van een verzekering voor een scooter.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *