Twee Helmondse winnaars bij Kunstbende Noord-Brabant

Jong talent van Noord-Brabant kwam op 20 september bijeen bij Kunstbende in Den Bosch. De talenten kregen de kans om te laten zien en horen wat ze in hun mars hebben. Ze hadden keuze uit zeven categorieën: dans, DJ, fashion, film, muziek, taal en theater. De Helmondse Bastiaan Weijnen bemachtigde de eerste plek mij de categorie DJ. De Helmondse Lava Hijzelaar werd eerste in de categorie film.

De optredens waren te zien via een livestream op de website van Kunstbende en daar werd veel naar gekeken. Vanwege de publieksbeperkingen was er geen gezamenlijke prijsuitreiking van de voorronde. Daarom reed de organisatie op 27 september door heel de provincie om de finalisten thuis te verrassen, onder wie Bastiaan en Lava uit Helmond.

Op zaterdag 10 oktober was de voorronde EXPO in Pand 18 in ‘s-Hertogensbosch. Voorafgaand aan de jurering exposeerden 16 deelnemers hun werk in het World Skate Center, ook in ’s-Hertogenbosch. Alle prijswinnaars krijgen coaching, optredens en vrijkaarten, beschikbaar gesteld door diverse instellingen, organisaties en bedrijven uit Noord-Brabant. Op 7 en 8 november vertegenwoordigen de eerste prijswinnaars in hun eigen categorie de provincie Noord-Brabant tijdens het Young Creators Festival van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Wil jij zien hoe De finalisten werden verast door de Kunstebende aan de deur?

Klik dan hier. 

Foto’s Bastiaan en Lava: Instagram Kunstbende Noord-Brabant

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *