Training ‘Plezier op school’ voor nieuwe brugklassers

Denk je al veel na over je nieuwe school na de zomer? Zie je er wat tegenop? Misschien vind je het moeilijk nieuwe vrienden te maken of ben je bang dat je nergens bij gaat horen? Misschien kun je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Als dat zo is, kun je meedoen aan een tweedaagse training met andere jongeren die er ook zo mee bezig zijn. Half augustus biedt ‘Leren met LEV’de training ‘Plezier op school’ aan in Helmond, Nuenen, Deurne en Asten-Someren.

‘Plezier op school’ helpt bij het maken van een goede start in de brugklas. De training bestaat uit een kennismakingsgesprek samen met ouders. Er is een ouderbijeenkomst (1,5 uur) met uitleg over wat de leerlingen gaan doen. Voor de toekomstige brugklassers zijn er twee hele dagen training. Rond de herfstvakantie komt de groep nog eens samen om te bespreken hoe het gaat.

Leerlingen oefenen met: contact leggen met andere kinderen, opkomen voor zichzelf, omgaan met plagen en pesten, lichaamshouding en gedachten op een positieve manier inzetten. De trainingsdagen duren van 9.30 – 16.00 uur, inclusief een gezamenlijke lunch. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de corona-richtlijnen en is er voldoende afstand tot elkaar. Meer informatie en aanmelden op de website van Leren met LEV:  bit.ly/lerenmetlev-plezier.

Op www.lerenmetlev.nl vind je meer trainingen voor inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *