Training agressiehantering

Agressie neemt toe. In het verkeer, op straat, op social media en bij het sport; overal zie je het steeds vaker gebeuren. Mensen hebben een kort lontje en reageren agressief. Herken je dit bij jezelf? Word jij ook snel boos? Heb je last van vloeken en tieren en/of deel je wel eens klappen uit? Je hoeft je er niet voor de schamen maar je moet er wél wat aan doen. Voor jezelf én voor jouw omgeving. Meld je aan voor de training agressiehantering en krijg die woede weer onder controle.

LEVgroep heeft samen met GGZ Oost Brabant een nieuwe training opgezet. In 10 bijeenkomsten leer je controle te krijgen over je gedrag en agressie. Agressie is gedrag dat je hebt aangeleerd. Iets dat je hebt aangeleerd kun je ook weer afleren. Als je al lange tijd op een agressieve manier reageert, kost het natuurlijk meer moeite om hier verandering in te brengen. Door meer inzicht in jezelf en te onderzoeken wat bij jou agressie uitlokt, gaat het jou uiteindelijk lukken om op een andere manier te reageren.

Aanleiding voor de training is de toenemende agressie en geweld om ons heen. “We zien meer burenruzies en krijgen meer meldingen van huiselijk geweld, zegt Harry Pieters opbouwwerker in het centrum van Helmond. We geven ook trainingen aan kinderen in moeilijke thuissituaties en ook hier krijgen we vaker signalen van agressie en geweld. Reden genoeg om samen met de GGZ Oost Brabant deze training op te zetten en mensen te leren om hun agressie beter te hanteren.”

Meer informatie en aanmelden

Meet informatie vind je op de website leren met LEV: http://bit.ly/lerenmetlev-agressie. Het is ook mogelijk om persoonlijk contact op te nemen met Harry: harry.pieters@levgroep.nl, telefoon: 06 40 57 57 92.

Op www.lerenmetlev.nl vind je meer trainingen voor inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *