Tijdelijke extra terrasmeters mogelijk voor de horeca

Vanaf 1 juni 12.00 uur mag de horeca weer open op voorwaarden dat er aan de RIVM-richtlijnen voldaan wordt. Om opengaan voor de horeca haalbaar te maken, zouden de terrassen uitgebreid moeten worden, zodat de 1,5 meter regel uitgevoerd kan worden. De gemeente Helmond geeft daarvoor toestemming, tijdelijk. Dat bleek tijdens de raadsvergadering dinsdagavond.

Er zijn afspraken gemaakt op de Markt en het Havenplein met alle belanghebbenden. Het overleg en de afspraken vinden doorlopend plaats, omdat het experimenteren is. Immers ook de veiligheid moet gewaarborgd zijn. De hulpdiensten bij calamiteiten moeten doorgang hebben en het verkeer moet geregeld of omgeleid worden.

In overleg wil de gemeente in principe alle horeca in Helmond extra terrasmeters tijdelijk toestaan, maar per locatie zal onderzocht moeten worden wat er mogelijk is. Zo kan bijvoorbeeld de Kanaaldijk N.O bij het Havenplein deels afgesloten worden voor terrassen. Ook de Steenweg deels afsluiten is een optie. Het is volgens het college van B. en W. uiteraard niet de bedoeling dat een horecagelegenheid groter wordt dan vóór de corona-crisis. Beheerders en bezoekers zijn volgens de raad in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor het naleven van de RIVM-regels om een tweede corona-uitbraak te voorkomen.

De tijdelijke extra terrasmeters zijn alleen mogelijk voor de horeca. Voor de wijkcentra blijft de regel: maximaal 30 bezoekers.

Archieffoto: ook het terras bij de Cacaofabriek kan worden uitgebreid

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *