Tienerhuis is weer even een waterpark

Het Tienerhuis is een tijdje gesloten geweest maar nu is het weer open. Nu het steeds mooier weer wordt zou je denken dat het weer wat drukker wordt. Helaas is dat nog niet het geval. Vooral met het mooie (warme) weer blijft de jeugd weg. Ze gaan met mooi weer lekker badderen op Berkendonk of hebben thuis een zwembad staan. Dan gaan ze niet naar het skatepark Tienerhuis.

Ergens is dat wel te verwachten. Met warm weer gelden er ook strenge regels wat betreft skateboarden en  steppen. Dat betreft de toestellen die er opgesteld staan op het park. De half-pipe en de vort bestaan voornamelijk uit metaal. Dan is het gloeiend heet en om ernstige brandwonden te voorkomen is het niet toegestaan om er op te skaten en steppen. Daar letten de vrijwilligers streng op.

De wijkreporter, die er zelf ook een tijd heeft gewerkt bewees dat ooit eens in zijn werktijd in het skatepark. Hij deed de eiertest: op de half-pipe brak hij twee eieren om te kijken hoe heet het werd. De eieren werden compleet en aan beide kanten gebakken. Dus met deze dagen is het niet mogelijk om te skaten.

Als alternatief hebben de vrijwilligers iets anders bedacht. Er werd een zwembad opgesteld en de kinderen konden er zwemmen. Ook waren er speeltjes aanwezig zoals waterpistolen en waterballonnen zodat er altijd met water gespeeld kon worden. Maar wellicht weten de kinderen niet dat ze op het skatepark met water kunnen spelen en gaan ze naar Berkendonk. Dus jeugd uit Brouwhuis en Rijpelberg: heb je zin in leuke waterspelletjes, kom dan gezellig naar het skatepark. Zodra het weer wat koeler wordt zal het wel drukker worden in het park. Voorlopig blijven we nog genieten van het mooie weer…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *