Het Tienerhuis is een begrip in Brouwhuis. Tegenwoordig weten de jongelui weer waar het Tienerhuis/skatepark is. Het is een prachtig park waar de kinderen hun hart op kunnen halen met steppen, skaten, skateboarden en fietsen. Al is het gebruik ervan soms wel afhankelijk van het weer. Bijvoorbeeld als het warm is of erg warm, dan mag er niet geskatet worden op de ramps en de Metaplus. In de poel mag het bij uitzondering want die is van beton. Al de andere toestellen hebben een ijzeren ondergrond. Als men dan valt bij warm weer kunnen er lelijke brandwonden ontstaan. Het ijzer word gloeiend heet. Een voorbeeld is de test die de beheerster Emely Sanders ooit heeft gedaan. Een eitje bakken op de ijzeren platen. Gevolg: een smakelijk gebakken ei en klaar voor consumptie. Soms kan men dan ook met water bezig zijn. Er staat een zwembad en een buikschuifbaan op het grasveld. Maar dat geldt ook voor slecht weer. Als het regent worden de platen spekglad en is dus ook gevaarlijk en is dus verboden.

Maar er is een andere mogelijkheid om zich in het Tienerhuis/skatepark te vermaken, namelijk in het Tienerhuis zelf. Daar binnen is het een waar paradijs en genoeg te doen: flipperen, poolen, darten, tafelvoetbal of chillen op de luxe zitzakken. Een keer per maand, de eerste vrijdag van de maand is er een kinderdisco voor de jeugd van 10 tot 14 jaar. Een keer per week is er een meidenavond en een jongensavond. Alle jeugd is welkom op het park en kunnen daar voor een pasje aanvragen via de website van het Tienerhuis.

Emely Sanders zwaait daar samen met ongeveer dertig vrijwilligers de scepter. Er zijn acht jonge vrijwilligers en vrijwilligsters. Dit zijn soms jongelui die er al heel lang komen en gevraagd worden als vrijwilliger. Deze jongeren verzorgen soms de step- en skateverhuur, draaien bardiensten en runnen het skatepark. Jessica en Melissa zijn jeugdige vrijwilligers en allebei achttien jaar oud. Melissa komt al van haar veertiende of vijftiende jaar in het Tienerhuis en heeft zitting in het jeugdbestuur. Deze twee kanjers draaien regelmatig bardiensten. de andere vrijwilligers doen meestal de algemene zaken zoals het skatepark openhouden, verzorgen de jeugddisco of helpen met het onderhoud van het park. Binnenkort komt er weer een activiteit bij in het Tienerhuis. Dan is er de inloop voor ouderen. Op die dag kunnen de oudere mensen ( onder andere van WZC de Rivierenhof) weer een ochtend koffie komen drinken,  een spelletje Rummikub spelen of een kaartje leggen en ook handwerken. Naar aanleiding van deze inloopochtend komt er waarschijnlijk ook nog een borreluurtje voor ouderen. Hierover binnenkort meer.

Lijkt het je wat om mee te werken met deze gezellige groep vrijwilligers of wil je meer info, kijk dan even op de website van Het Tienerhuis of bel even voor een afspraak. Het zal je best bevallen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *