Tienerhuis: bewegen voor 55+ steeds populairder

In enkele wijken in Helmond zijn beweegtuinen gecreëerd. Daar staan sporttoestellen waar mensen onder begeleiding kunnen sporten. Maar die faciliteiten zijn er niet in Brouwhuis en in de Rijpelberg. In het verleden werden daar soms ochtenden georganiseerd, waar mensen met elkaar konden bewegen en het was natuurlijk ook goed om de sociale contacten in stand te houden. Toen was het even stil rond de bewegingsochtenden. Maar sinds vorige week de 21e september wordt er weer gesport.

De locatie is erg gunstig. Dat is het Tienerhuis aan de Rivierensingel. Daar kunnen de mensen van 55+ een ochtend rustig aan bewegen en gezellig na afloop even een kopje koffie of thee drinken. Deze lessen werden gegeven door Sophie Pennock van Jibb+.

Vanmorgen, de 28e september ging de wijkreporter er eens een kijkje nemen en sprak met Christian van de Nouwenland die deze morgen Sophie verving. Christian vertelt: “Het is hier lekker rustig en er is genoeg ruimte. We staan hier op de skatebaan dus er is genoeg ruimte voor de mensen om de 1 1/2 meter in de gaten te houden. En als het regent hebben we de luxe om naar binnen te kunnen in de grote hal van het Tienerhuis .”

Christian begon met zijn deelnemers( 16 personen)  en na 5 minuten begon het te regen. Dus alles werd naar binnen verplaatst. Aan het eind van het bewegingsuurtje werd er nog even na gekletst onder het genot van koffie of thee.

Als er mensen zijn die iets meer willen weten of een keer willen meedoen: iedere maandag morgen van 11.00 tot 12.00 uur kunen ze terecht voor het bewegingsuurtje.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *