Theatervoorstelling Radman afgelast

De voorstelling Radman, een unieke theaterbeleving in een 18 meter hoog reuzenrad – is afgelast. Aankomend weekend zou het reuzenrad op het Speelhuisplein draaien. Maar na het intrekken van de vergunning door de gemeente is een streep gekomen door deze voorstelling.

‘’Erg jammer dat we deze unieke voorstelling niet kunnen aanbieden. Juist omdat het een corona-proof concept is’’, aldus Speelhuis-directeur Jochem Otten. Maar hij vindt de keuze van de gemeente Helmond een begrijpelijke. ‘’De gemeente Helmond doet er alles aan om de risico’s rondom het coronavirus tot een minimum te beperken, dus in dat opzicht is de keuze voor afgelasting begrijpelijk.’’

Theater in een reuzenrad

De makers zochten een creatieve oplossing om in deze tijd tóch theater te maken. Dat in dit nieuw ontstane concept de theaterstoel werd ingeruild voor een gondeltje, maakte het concept coronaproof. ,,Bezoekers zaten buiten, dus goed geventileerd’’, legt Otten uit. ,,Daarnaast had ieder huishouden een eigen karretje’’, vervolgt hij. Helaas kan de 18-meter hoge theatervoorstelling niet doorgaan.

Vergunning

De gemeente Helmond kan de voorstelling niet door laten gaan vanwege de laatste ontwikkelingen en de Noodverordening Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. Daarom maakte de burgemeester gebruik van haar bevoegdheid om ter bescherming van de volksgezondheid de evenementenvergunning in te trekken.

Reuzenrad in het najaar
“Het zijn ongekende tijden, heel zwaar voor de culturele sector. Dat volksgezondheid voorop staat kunnen we natuurlijk alleen maar beamen. Dat neemt niet weg dat ik een ander weekend voor ogen had.”, aldus de theaterdirecteur. De creatieve sector is op zoek naar een oplossing.

In overleg met Het Zuidelijk Toneel wordt geprobeerd om Radman toch in het voorjaar terug te laten keren. En daar kijkt Otten al naar uit. ‘’Het is echt een unieke belevenis om theater mee te maken vanuit een gondeltje in plaats van in een theaterstoel. Dus het is zeker de moeite waard om in het voorjaar een ritje te maken. Daarom doen we ons uiterste best om voor Radman een nieuwe datum te vinden in het voorjaar. Hopelijk hangt de vlag er dan vrolijker bij.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *