Theater Speelhuis blijft voorlopig nog dicht

Museum Helmond, Theater Speelhuis en het Annatheater zijn door de gemeente Helmond voorgedragen voor rijksondersteuning. Eerder gebeurde dat al met de Cacaofabriek. Voorwaarde om voor de regeling in aanmerking te komen is dat Helmond mee gaat betalen. Daarover moet nog een besluit genomen worden. Uitzondering op de heropening per 1 juni is Theater Speelhuis. Dat is nog gesloten.

Er is de afgelopen tijd goed gekeken naar de mogelijkheid om voorstellingen voor (maximaal) 30 personen te houden in het Speelhuis. Deze zijn zeer beperkt en wegen niet op tegen de kosten. Dat kan veranderen als later 100 mensen binnen mogen. Voor Theater Speelhuis worden door de gemeente over de periode tussen 11 maart en 31 augustus schadevergoedingen voldaan aan producenten.

De totale kosten hiervan bedragen maximaal 53.000 euro. Ook voor de langere termijn zijn de gevolgen van corona onzeker. Voor de periode 1 september tot 31 december 2020 geldt dat producenten in principe hun speeldatum behouden,. Ze hebben een inspanningsverplichting om iets aan te bieden in het Speelhuis, wat past binnen de op dat moment geldende maatregelen.

Voor het eerste halfjaar van 2021 geldt vooralsnog dat de geboekte voorstellingen blijven staan en dat voor 1 oktober 2020 een besluit wordt genomen over de doorgang hiervan.

Het Speelhuistheater. Foto: Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *