Theater het Speelhuis krijgt ontheffing

Op woensdag 30 september kreeg theater het Speelhuis het positieve bericht van zowel de veiligheidsregio als van de gemeente Helmond dat zij een ontheffing hebben op de regel van 30 bezoekers. Het Speelhuis is coronaproof bevonden en dat houdt in dat zij door mogen gaan met 90 bezoekers per voorstelling. 

Gaan de voorstellingen gewoon door? 

Momenteel is hier nog niet veel over bekend. Mocht er een voorstelling niet gespeeld worden dan worden bezoekers per email op de hoogte gebracht. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zoals afgekondigd op maandag 28 september jl. zijn de richtlijnen aangescherpt binnen het theater.

Mondkapjes

De overheid dringt aan op het gebruik van mondkapjes in openbare gebouwen. Daar valt theater het Speelhuis ook onder. Zowel de gemeente Helmond als het Speelhuis staan achter dit advies en dus moet er een mondkapje gedragen worden bij een bezoek het Speelhuis.

Geen nazit 

De aangescherpte maatregelen voor horecagelegenheden gelden ook voor de horeca van het Speelhuis. Dat betekent dat de horeca van het Speelhuis om 22.00 uur verplicht is te sluiten. Daarom zal voor voorstellingen na 21.30 uur geen nazit meer zijn. Voorafgaand een drankje bestellen en deze meenemen naar de voorstelling is wel een optie.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jason Gerritsen

Ditisonzewijk.nl - Helmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *