• ||||||

Tegenwoordig hoor en lees je veel over de tennisverenigingen in Helmond. Tennisvereniging Carolus, tennisvereniging het Trambaantje en tennisvereniging het Lobke zijn er enkele die bekend zijn. Respectievelijk Mierlo-Hout,Brouwhuis en Rijpelberg. Maar ook Stiphout-Warande heeft een tennisvereniging. Het tennispark van Shaile is een mooie en riante accommodatie gelegen aan de rand van het Warande park. Lekker rustig, en slim bekeken wat betreft parkeren. Men kan niet zo maar het complex oprijden; voor de hekken is er plaats zat voor de auto’s. En men loopt dan door het park naar de kantine. Ik ging eens kijken op het zogenaamde 35 plus toernooi en had een gesprekje met onder andere Ingrid Kersten, de toernooi leidster. Ingrid: “de tennisvereniging is opgericht in 1922 en heeft ongeveer zevenhonderd leden. Wij hebben hier tien gravelbanen en er is een mooi en gezellig terras aanwezig. We hebben geen tribunes bij de banen maar gezellige bankjes waar men een goed zicht heeft op de tennissers die aan het spelen zijn. Zo zullen de spelers en speelsters ging hinder ondervinden van het publiek. De mensen die lid worden gaan akkoord met het feit dat er bardiensten gedraaid worden door de leden zelf. Het is een echte hechte vereniging waar iedereen elkaar kent. Door het jaar heen spelen we wel competitie maar we hebben ook elk jaar een aantal losse toernooien. Buiten dit vijfendertig-plus toernooi hebben we ook het open toernooi, de zondag-mix, de morgen-mix en de maandagochtend-toss. Zo kan iedereen tennissen wanneer ze willen en wanneer ze willen. De maandagochtend toss is wel een uniek gebeuren. De spelers die op de maandag ochtend willen spelen worden aan elkaar gekoppeld via een spel kaarten. Bijvoorbeeld: de schoppen speelt met de klaveren tegen de harten en de ruitenkaart. Dit is een vrolijk gebeuren en er is animo genoeg. Zo hebben we voor iedereen wel een vrije keus wanneer zij willen tennissen. En iedereen heeft zin om wel eens een balletje te slaan wanneer het hun uitkomt en wanneer zij zin hebben. En dat is de bedoeling ook. Iedereen moet met plezier kunnen tennissen anders moet men er niet aan beginnen. Vandaag is de finale van het 35 plus toernooi en als alles gespeeld is en de winnaars bekend zijn worden de prijsuitreikingen gedaan onder de muziek van CV de Spurriezeiers. Kan het nog gezelliger? Ik denk het niet ” .

Verslag en foto’s: Hans Choufoer

Extra foto’s: Ingrid Kersten


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *