De opening van het Techlab in de Helmondse vestiging van bibliotheek Helmond-Peel was oorspronkelijk gepland in mei, echter de coronamaatregelen strooiden roet in het eten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het Techlab in september officieel open gaat. Toch zijn er nu al activiteiten.

Het team van Omroep Helmond/ Ditisonzewijk ging een kijkje nemen bij de activiteiten in de bibliotheek en maakte een impressie van wat er allemaal gebeurt. Sanne Respen is projectleider van het Techlab en vertelt wat de bedoeling is van de activiteiten.

Het lijkt wel toveren

In de bibliotheek is een plek voor kinderen die daar kunnen experimenteren met techniek. Op de site kun je alles vinden over het onderwerp techniek in de bibliotheek.  Alles wat in het kader van techniek wordt georganiseerd wordt gekoppeld aan taal, lezen en digitale geletterdheid. Op deze dag werd er door de kinderen geëxperimenteerd met een greenscreen. Ze hadden er zichtbaar plezier in. Het lijkt wel toveren…

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *