Elke week verrast Tante Toos een Helmondse Jumbo supermarkt met een bezoekje. Zij promoot de Helmondse Bingo. Aangezien het personeel nergens iets van af weet zorgt dat bij veel Jumbo personeelsleden voor een verrassing en soms zelfs tot schrikreacties. De meest voorkomende schrikreactie is: wie is die vrouw en wat komt zij hier doen? En dan spreek ik nog niet van de klanten die op dat moment binnen zijn. Helaas is tante Toos nog niet zo heel bekend maar dat kan in een mum veranderen. Vooral als Toos op haar eigengereide manier de klanten en het personeel begroet. Vaak leidt dat tot een glimlach op de gezichten maar ook wel eens een nachtmerrie.

Op zaterdag 20 juni was het de beurt aan de Jumbo supermarkt in de 2e Haagstraat en je zag direct aan de gezichten dat de mensen niet wisten wat zij er van denken moesten. Vooral de assistente-bedrijfsleidster  wist  niet hoe zij het had. Eerst schrok zij een beetje met het gevolg dat als Toos haar naderde in de winkel zij met een noodgang het magazijn in dook. Maar tante Toos, ook niet bang uitgevallen liep haar gewoon achterna tot hilariteit van de overige personeelsleden.

Als Toos even moe was ging zij gewoon even zitten. En niet alleen op haar rollator maar zij koos de meest vreemde plekken uit. Op een gegeven moment ging zij op een lading bierkratten zitten maar had wel enigszins moeite om er weer af te klauteren. Of twee lekkere strandstoelen midden in de winkel  waarin zij plaats nam. Op de wandeling door de winkel ontdekte Toos een enorme doos met gele strandmutsen. Aangezien zij zelf een vooroorlogs model hoed op had ging zij direct passen maar de kleur stond haar niet aan.

Kleurplaten en bingokaarten

Regelmatig kwam zij in gesprek met enkele klanten maar die liepen al gauw door toen zij de cameraman ontdekten. Op een gegeven moment stond Toos bij de ingang van de winkel met een stapel kleurplaten in de handen. Als er dan een klant aan kwam hield zij die staande en feliciteerde zij de klant met een gewonnen prijs: een kleurplaat. En vertelde dat die klant de 2500e klant was die dag. Sommige klanten bedankten haar want die dachten dat zij echt de zoveelste klant waren. Tot op het moment dat Toos een stem door de winkel via de intercom hoorde. Toos was helemaal verkocht. Dat wilde zij ook.

En voordat de cameraman en de wijkreporter het in de gaten hadden was Toos al naar een kassa gelopen, ging op de stoel zitten en galmde met haar enorme stem door de intercom dat de mensen bingokaarten moesten kopen voor het goede doel. Het publiek lag dubbel. Enigszins omdat zij niet wisten of het werkelijk zo hoorde en anderzijds de paniek op de gezichten bij de dienstdoende caissières die bij de kassa’s zaten.

Maar na een kleine twee uurtjes werd Toos echt moe en besloot er mee te stoppen want zij moest haar middagdutje nog doen. Zij nam vriendelijk afscheid van de bedrijfsleider kreeg als beloning nog een plakje gerookte ham waarna Toos  met de rollator naar de ingang waggelde waar de taxi stond te wachten.

En een ding is zeker: als tante Toos bij de Jumbo binnen loopt is het zeker geen saaie middag….

Verslag en foto’s:  Hans Choufoer

Filmverslag: Jason Gerritsen

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *