Tante Toos brengt wekelijks een bezoekje aan een ander filiaal van de Jumbo supermarkt in Helmond. Ze kijkt dan of er wel voldoende bingokaarten te koop zijn voor de wekelijkse ‘Blijf-thuis-bingo’ die zij graag wil promoten. Op zaterdag 4 juli bracht ze een bliksembezoek aan de Jumbo in Mierlo-hout. Ook hier wist het personeel van niets, dus ook weer veel verwonderde gezichten en een twijfelende glimlach.

Tante Toos werd vriendelijk ontvangen door de bedrijfsleidster Susanne die hem welkom heette, maar voor de rest van de morgen wel zorgde dat ze Toos niet meer tegenkwam. Niet zo verwonderlijk want menig winkelende klant keek verbaasd op als de imposante tante Toos hen een goede morgen wenste of af en toe een nummer door het filiaal brulde met de mededeling dat dit nummer was gevallen op de verticale bingo.

Op de groenteafdeling wist tante Toos niet wat ze zag toen ze naar de bakken meloenen keek. Er lagen meloenen bij die ‘piel de sap’ heette. Toos is ook niet te verlegen en riep meteen de chef van de groenteafdeling erbij om uitleg te vragen. Hij legde uit dat het betekent; meloen met zaadjes. Toos was schijnbaar tevreden want zij slofte weer door naar een andere rij. Toen tante Toos de box met kaarten zag kon zij het niet laten even nieuwsgierig erin te kijken.

Toos houdt wel van een grapje en vroeg bij het rek waar de eieren lagen aan een bediende of zij geen hanen-eieren hadden. De juffrouw kleurde een beetje en ik weet niet of zij tante Toos goed verstaan had. maar zij begon heel serieus mee te kijken met Toos of er werkelijk geen eieren van de haan lagen.

Ook een pallet bier was voor Toos weer een uitdaging. Zij klom er gelijk weer op, ging gemakkelijk zitten en bekeek rustig de klanten die langsliepen. Als er een klant vreemd opkeek zei Toos direct dat zij erg van bier houdt, maar niet om te drinken.

Maar ook na twee uurtjes ronddolen in de winkel in Mierlo-Hout vond tante Toos het wel genoeg en liep naar Susanne om te bedanken en slofte weer naar buiten waar haar taxi stond te wachten.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met dank aan het personeel Jumbo Mierlo-Hout

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *