Tante Toos on tour voor de laatste keer bij de Jumbo

In het kader van de serie Tante Toos on tour bracht Toos uit Hellemond op zaterdag 11 juli haar laatste bezoek aan de Jumbo winkel. Het is alweer het achtste bezoek. Toos heeft elke week een filiaal van die gele winkel bezocht ter promotie van de Helmondse Blijf Thuis Bingo. Het is niet zo verwonderlijk dat veel winkelende klanten tante Toos herkennen als zij rond sloft door de winkel. Elke week werd de bingo live uitgezonden dus iedereen heeft haar wel eens in actie gezien als zij de balletjes van het bingospel moest trekken.

Zaterdag bezocht Toos de winkel aan de Azalealaan en ook hier was het weer een feest. Niet alleen de verbaasde gezichten van het personeel (zij wisten immers niet dat Toos zou komen) maar ook de reacties van het publiek zorgden voor een glimlach op het gezicht van de charmante 76-jarige Toos. Er waren natuurlijk ook klanten die niet wisten hoe zij het hadden als zij in de rijen van de winkel tante Toos zagen lopen met haar rollator. En de kreet: “Nummer 56 is gevallen op de bingokaart voor het bovenste rijtje!” begrepen de mensen niet goed. En ook de grappen en grollen van tante Toos waren niet van de lucht. Zij vroeg aan een bediende of de Jumbo vandaag geen vruchtbare melk meer had en aan een ijverig en hard werkende jonge medewerker vroeg zij of zij ook nog verlegen kaas hadden(in plaats van belegen kaas).

Maar het hoogtepunt was wel dat tante Toos nieuwsgierig een deur opende, naar binnenliep, weer een deur opende en belande in een koelcel. En op een gegeven moment had tante Toos een witte flacon in de hand. Zij begon hard te roepen tegen het witte flesje: ‘Hallo, hela hallo!’ Een klant keek verbaasd naar wat er zich afspeelde en tante Toos liet de flacon aan de klant zien. Hij had een flacon Dove in de hand.

Zo ging het ruim twee uur door en tenslotte meldde de taxi zich weer bij Toos en was het speelkwartier om. Tante Toos nam afscheid van de assistent bedrijfsleider en ging naar huis. De Tante Toos on tour was ten einde. Maar wat was het een mooie tijd en wat hebben we veel gelachen…

Sluit u morgen ook aan bij de Helmondse Blijf Thuis Bingo?

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *