SV De Braak formeel een feit

Tijdens de algemene ledenvergadering van gisteren, 25 mei is formeel besloten dat de voetbalclubs Helmondia en Mulo samen mogen gaan onder de naam SV De Braak. Voorzitter Arjen Vos van Mulo houdt er een dubbel gevoel aan over. “Een mooie toekomst, maar jammer dat we het na 105 jaar op papier moeten afsluiten.”

De naam van de nieuwe club is op 1 juli pas officieel SV de Braak, maar de eerste stap is gezet. “Tijdens de ledenvergadering is besloten dat Mulo opgeheven mag worden en hetzelfde voor SC Helmondia. Daarna hebben we besloten dat de twee clubs mogen fuseren,” aldus voorzitter Vos. Daarmee is SV De Braak dus formeel een feit.

De Braak betekent einde aan 105 jaar Mulo

Vos houdt een dubbel gevoel over aan de ledenvergadering. “Ik voorzie een mooie toekomst samen. Op het gebied van seniorenvoetbal zijn we van nu 13 teams gezamenlijk naar straks 18 teams als één club. Het zaterdagsenioren voetbal heeft daar ook een groot aandeel in.” Maar als voorzitter van Mulo is het toch jammer. “We hadden met het afscheid van de club graag groots willen uitpakken. Dat we het nu na 105 jaar op papier af moeten sluiten is zonde, erg zonde.”

 

 

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Leo de Bruyn Reply

    Inderdaad erg jammer voor de RKSV MULO, waarvan ik op 1 juli 1960 lid werd en een aantal jaren de clubkleuren geel-blauw verdedigd heb. MULO heeft precies 105 jaar bestaan (vanaf 1915), SC Helmondia is één jaar jonger (in 1916 opgericht). Ik hoop in elk geval als oud-lid van MULO in de herfst toch nog de reünie bij te kunnen wonen. Daarnaast heb ik me aangemeld als rustend lid bij de nieuwe fusieclub SV De Braak per 1 juli 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *