Superleuk programma in Zomerkasteel Helmond

Zomerkasteel Helmond is binnenkort weer open. Vanaf 7 juli tot en met 30 augustus, is er een superleuk programma voor families, gezinnen en erfgoedliefhebbers in de aanbieding.

De kasteelgidsen vertellen de mooiste verhalen. Over bijzondere plekken in het eeuwenoude Kasteel Helmond en leuke weetjes over de voormalige kasteelbewoners. Eeuwenoude, vreemde of dure voorwerpen vasthouden en ontdekken? De gidsen laten ze graag zien. Ze lezen ook het sprookjesachtige verhaal voor over Keizerin Maria van Brabant.

Van kok tot jonkheer

Tijdens het zomerprogramma verklapt de kok van de familie Van Arberg zijn keukengeheimen. Leer meer over het harde werken van de timmerman van de familie Van Cortenbach, hij knapte het kasteel weer op na de zolderbrand in 1549. Kasteelvrouwe Philippine van Ruyschenberg vertelt over haar bezoek aan Prins Maurits tijdens de Tachtigjarige Oorlog. En Jonkheer Wesselman laat zijn prachtige kamer zien, ook hij heeft zo zijn geheimen. In de ridderzaal is de dienstmeid druk met de voorbereidingen voor de thuiskomst van de kasteelheer en zijn zoon, en dat gaat niet vanzelf. Luister naar de spannende verhalen van deze kasteelbewoners, steek de armen uit de mouwen en help ze een handje.

Spelen, speuren en picknicken

Er is genoeg te speuren door de kasteelkelders en buiten op het kasteelplein zijn er middeleeuwse spelen. Lekkere trek gekregen? Koop een picknickmand vol lekkernijen en plof neer in de kasteeltuin.

Werkplaats Lucas Gassel

Meer over de coulissekunst leren van de zestiende-eeuwse meester van het landschap Lucas Gassel van Helmond? Of zelf beleven hoe hij schilderde en met welke materialen? Kom dan zeker langs met het gezin of familie en bezoek de werkplaats van Lucas in de tentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, Meester van het landschap’.

Geopend op woensdag en vrijdag in de periode 7 juni tot en met 30 augustus van 13.00-16.00 uur. Meer informatie over de tentoonstelling staat ophttps://lucasgassel.museumhelmond.nl/l.

Boek ticket online

Bestel een kaartje voor Zomerkasteel Helmond online via de website. Dat is gemakkelijk en eenvoudig (en verplicht binnen de nieuwe richtlijnen). Ga naarhttps://www.museumhelmond.nl/ en kies de optie ‘Ticket regulier’. Naar de tentoonstelling over Lucas Gassel, bestel dan een kaartje via ‘Ticket Gassel’. Kies vervolgens voor een datum en tijd naar keuze en blijf zolang als je wilt.

Bereikbaarheid en tarieven

Kasteel Helmond maakt deel uit van Museum Helmond en is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de trein is het vanuit station Helmond, circa 10 minuten lopen naar Kasteel Helmond. Parkeren kan op loopafstand, vlakbij het kasteel.

Ga naar https://www.museumhelmond.nl/ voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.

Foto: Kasteelheer Wesselman

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *