Super sociaal neemt afscheid van Joop

Joop van Stiphout, (voormalig) bedrijfsleider van de Super sociaal gaat met pensioen. Het CV van Joop is lang, heel lang. Te veel om op te noemen. Maar hier zijn enkele functies.

Van 1980 tot 1982 was hij leidinggevende bij de katholieke gezinszorg in Mierlo. Van september 1982 tot maart 1983 was hij medewerker van sociale zaken van de gemeente Mierlo, van 1998 tot 2015 was hij directeur bij de Stadswacht en vv Mifano, Harmonie St. Lucia, en Lopersgroep Mierlo. Alsof dat nog niet genoeg was was hij ook oprichter en dirigent van het zangkoor Kolok. Ook was hij de projectleider van het sociale restaurant Ratatouille waar hij bekend stond als de man die de tafels elke dag perfect gedekt had. In die tussentijd werkte hij ook graag met en voor mensen van de Tuinderij de Bundertjes.

Op 1 augustus gaat Joop van Stiphout officieel met pensioen en wilde graag met een vriend een fietstocht maken naar Santiago de Compostella maar door de crisis is deze reis gecanceld. Bij Super sociaal stond Joop ook bekend als de vriendelijkheid zelve, altijd zin en tijd voor een praatje met de klanten. Ook het personeel werkte graag met Joop samen. Wat zullen ze hem missen. Joop heel veel plezier en succes in de toekomst. Je hebt het verdiend.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

(Ingezonden foto’s: Super sociaal)

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 1 reactie

 1. Avatar
  Frits van Dalen Reply

  Geweldig voor Joop zo’n mooi afscheid. Joop is daarnaast lid geweest van het Helmonds Muziekkorps. Heel veel jaren als postbode in de mooiste wijk van Helmond velen blij gemaakt.

  Een rectificatie: Kolok is opgericht door Ad van den Broek. In zijn flat in de Arbergstraat is de eerste
  vergadering geweest. Vele jaren heeft Kolok de toon gezet binnen zangminnend Helmond en omgeving. Tijdens het 25 jarig bestaan van Kolok is hij ook in het zonnetje gezet en in de prospectus opgenomen.

  Joop het ga je goed. Geniet van de vrije tijd en hopelijk kun je spoedig vertrekken voor je fietstocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *