Strijd tegen de processierupsen duurt voort

In deze tijd van het jaar blijken  de processierupsen een plaag voor mens en milieu. In de eikenbomen in bossen en langs het kanaal en andere gebieden zie je soms enorme grijze spinnenwebben van de eikenprocessierups. De rups is behaard en een deel van de beharing bestaat uit zogenaamde brandharen. Als mensen of dieren in contact komen met deze brandharen, ervaren ze veel ongemakken.

Ter bestrijding van de eikenprocessierups wordt alles uit de kast gehaald. Ook door de gemeente Helmond worden er diverse maatregelen genomen. Er wordt preventief gespoten tegen de processierupsen. Sommige mensen dekken de bomen met folie af of verbranden de nesten. Maar ook is men bezig met het wegzuigen van deze ellende veroorzakende diertjes. Op een van mijn fietstochten langs het kanaal tussen de Rijpelberg en scouting Paulus ontdekte ik bomen met veel processierupsen. Er stonden twee mensen zich in het zweet te werken om deze rupsen te verwijderen. Hopelijk heeft het wel het gewenste resultaat. Maar een ding is zeker; zolang er rupsen hangen moeten we er tegen blijven vechten…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *