Stichting stadsgalerij Helmond vol goede moed verder in de Heistraat

“Stichting opent zaterdag 15 september op het nieuwe adres in de Heistraat”

De collectie met de Helmondse maquettes van de familie van Neerven is onlangs opnieuw verhuisd. Het gebruik van de leegstaande winkel op de markt 56 werd dit voorjaar opgezegd en de stichting moest op zoek naar een nieuwe locatie.
“Niet gemakkelijk”, vertelt Gerrit van Neerven; ” De stichting was net een blauwe maandag opgericht en het werd kiezen; of alles ging in de opslag, of het aanbod waar Bart van den Akker mee kwam na een oproepje via facebook waar hij als eerste op reageerde. Wij zijn Bart erg dankbaar voor zijn gastvrijheid en de tijdelijke ruimte die wij mochten gebruiken in zijn Homecomputermuseum in de Kluisstraat”.

Inmiddels is er heel wat werk verzet. De gehele collectie is alweer overgebracht naar het voormalige Infocentrum Binnenstad op het adres Heistraat 125.
Rob Peters overhandigde onlangs namens de gemeente de sleutels van het leegstaande pand aan  Gerrit en Nellie van Neerven.

Dochter Yvonne: “De gemeente Helmond kwam voor de zomervakantie met het voorstel om ons een mooie groeiende locatie te gunnen. Helaas zal ook deze plek een tijdelijke oplossing zijn, maar laten we hopen dat we hier een tijdje kunnen blijven, want het verhuizen is iedere keer weer een behoorlijke belastende taak en dat geldt voor zowel de maquettes als voor de mensen achter de stichting”. 

Op dit moment wordt met man en macht gewerkt om het oude infocentrum dat al een tijdlang leeg stond in orde te brengen. Gerrit is druk in de weer om alle bestaande maquettes weer netjes op de tafels te plaatsen terwijl zijn broer Mies ervoor zorgt dat alle verlichting in de bouwwerken weer gaat branden. Ook alle andere vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om alles weer ordelijk in te richten voor de opening”.

Ondanks dat de stichting vier verhuizingen achter de rug heeft, zijn alle betrokkenen volle goede moed en hebben zij leuke plannen voor de nieuwe locatie in de Heistraat.

Historisch bewustzijn

Dochter Jolanda:  “Samen hebben we alweer mooie plannen gemaakt voor onze nieuwe vestiging. Binnen hangen magneetborden aan de wand, daar gaan we samen met onze bezoekers regelmatig een thema plaatsen in de vorm van een fotocollages en met andere illustraties van verdwenen en nog bestaande historische panden in onze stad. We hopen dat veel Helmonders gaan mee helpen om de foto-expositie zo compleet mogelijk te maken.
Onze intentie is ook, om de historieliefhebbers in de stadsgalerij dichter bij elkaar te brengen op onze nieuwe locatie. Gezellig, samen een praatje maken en buurten over de oude en nieuwe foto’s onder het genot van een (gratis) ‘bekske koffie’. Verder gaan we proberen om scholen te benaderen voor een bezichtiging van de maquettes. Met een rondleiding in de stadsgalerij hopen we de Helmondse jeugd te betrekken bij de geschiedenis van onze mooie stad en bewust te maken van de historie.
En tot slot vergeten we natuurlijk de oudere Helmonders niet.  Ook bewoners van zorgcentra zijn welkom voor een bezoekje aan de stadsgalerij en deze ruimte is ook bereikbaar met een rolstoel.

Op zaterdag 15 september wordt de stadsgalerij vanaf 10.30 uur opnieuw geopend voor publiek en natuurlijk is iedereen weer van harte welkom. 

Bezoek ook www.stadsgalerijhelmond.nl Meer informatie en de nieuwe openingstijden zullen hier op vermeld worden.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *