Dankzij de Stichting Hart voor het Hout is er sinds op donderdag 13 mei bij het Woonzorgcentrum Alphonsus een  veilige ontmoetingsruimte. Deze werd geopend door Burgemeester Elly Blanksma.

Het initiatief komt vanuit Mierlo-Houtenaren Harrie Blankers en Anton van Lieshout. Zij kwamen op het idee om een mobiele ontmoetingsruimte te regelen. Bewoners van Alphonsus kunnen hun familie en dierbaren zo op een veilige manier  ontmoeten.

Dankzij vele vrijwilligers en de inzet van de mensen van de nieuwe stichting Hart voor het Hout werd een woonunit geplaatst. Deze is volledig ingericht volgens de RIVM-reglementen. Bewoners en familie kunnen elkaar ontmoeten in een veilige omgeving.

Burgemeester Blanksma prees het initiatief, dat volledig door samenleving van Mierlo-Hout wordt gerealiseerd. Ook mede dankzij diverse sponsors.

Jolande van de Wiel, welzijnsbegeleider bij Alphonsus, is heel erg blij voor de bewoners. Velen hebben al negen weken geen familie kunnen ontmoeten.

De reserveringen gaan heel erg snel, want de bezoeken moeten natuurlijk wel via een inschrijving worden geregeld.

De Stichting Hart voor het Hout is speciaal voor dit initiatief opgericht. Het bestuur bestaat op dit moment uit: Harrie Blankers (voorzitter), Anton van Lieshout (secretaris), Brent van Hoof (penningmeester), Peter Slegers en Huub Jonkers.

Afbeelding: Hart voor het Hout

Hart voor het Hout

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *