Sterke tweede KeieKletsavond

Op zaterdag 2 februari stapten vier kletsers in de ton met ieder als doel een plaats te veroveren in de Grande Finale du KeieKlets op 16 februari in De Traverse.

De amusementsgroep Hu-Hum trapte af met een prachtig optreden. Voor één van de tenoren was het lastig om de microfoon in bedwang te houden en dat zorgde voor flinke lachsalvo’s. Gelukkig wist de eerste kletser wel raad met de microfoon. Helga Cornelissen uit Oostrum stapte als vrachtwagenchauffeuse ‘Tanja Trucky’ in de ton. En zoals ze zeggen ‘Een vrouw achter het stuur, gat in de muur’. Dat had ze beter kunnen doen, want dan had ze de zaal in ieder geval plat gekregen.

Rob Bouwman uit Helmond kwam zijn titel van Opperkletsmajoor verdedigen en met zijn klets als ‘Krimineel Ken de Bukke’ zette hij een stap richting de finale. Samen met zijn buurman Kuub kregen ze 11 jaar voor het telen van broccoliplantjes. Werkstraf sloeg hij af, want van werken houden Helmonders niet. Dus werd het zitten en dat beviel hem beter. Een echte crimineel jat alles, dus bekende hij aan de jury dat het niet zo gek was dat hij dat ook met moppen deed.

De stemming zat er goed in en het Binsbergen Trio versterkte dat nog eens. Het was inhaken en meezingen. Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer zette een ijzersterke klets neer met uitvaartonderneming ‘Zand erover’ of ‘Fik erin’. De uitvaart van Wil Krikke stond centraal, een man die veel vrouwen en nog veel meer kinderen achterliet. Hij had een vernuftige tactiek om vrouwen te versieren; ‘Ik ben zo slecht in bed, dat moet je eigenlijk meemaken’. Met de ene grap na de andere en een perfecte timing, kan het niet anders dan dat hij zich een plek in de finale heeft weten te kletsen.

Was niet makkelijk voor Jorlan Manders uit De Mortel om daar nog eens overheen te gaan. Als ‘D’n neije Hellemonder’ vertelde hij volop over zijn verhuizing naar Helmond waar hij als welkomstpakket een trainingspak, een messenset en een kogelvrij vest kreeg. Na twee sterke kletsers kwam hij net tekort, al kreeg hij het publiek wel aan het lachen.

Kijk voor de foto’s op www.keiebijters.nl.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door CV de Keiebijters

De Keiebijters In 1962 ontstond in twee Helmondse kegelclubs het plan om een vereniging op te richten die voor de stad een stadscarnaval zou organiseren. De Keiebijters werden geboren in een achterafzaaltje, maar groeiden uit tot de motor van het Helmondse carnaval. Medewerkers van de Keiebijters zijn het hele jaar door, op vrijwillige basis, achter de schermen aan het werk om een vlekkeloos carnavalsseizoen te organiseren. Vaste onderdelen die de Keiebijters organiseren zijn ieder jaar: – Het Hints & Prinseroaje waarbij de nieuwe prins Briek geraden kan worden; – Het KeieKletstoernooi wat uitgezonden wordt op omroep Brabant; – Het Keikesfist; – Het Concert Carnavalesque; – De plechtige zitting van de Keijologische Hogeskool; – De Stadssleuteloverdracht van de burgemeester aan prins Briek op carnavalszaterdag; – De Grootste Optocht van het Zuiden op carnavalszondag; – Het Prijsbloaze op carnavalsmaandag; – Het Klurredweile op carnavalsdinsdag. Én natuurlijk is er het rituele opgraven van het Helmondse carnavalssymbool de kei aan het begin van Carnaval en het begraven ervan op carnavalsdinsdag om 23.11 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *