Sterk debuut Polaris mannen in 2e divisie

Het eerste optreden van de gepromoveerde Polaris mannen in de 2e Divisie eindigde gelijk in een winstpartij.
In Waspik begonnen de Helmonders zwak tegen Atak. Ze werden direct op een 7-2 achterstand gezet en konden dat gat van 5 punten niet verkleinen. Veelal door eigen fouten in aanval en verdediging ging de eerste set verloren met 25-21. In de tweede set maakte Mees Sengers zijn opwachting, en Jelle Jurrius schoof weer naar zijn oude positie op midden. Dat was voor de Helmonders het kantelpunt. De patronen van vorig seizoen werden zichtbaar en het team putte daar vertrouwen uit. Atak probeerde het initiatief terug te pakken, maar de Helmonders lieten dat niet toe. Sterk verdedigend werden de lange ralleys gewonnen en werd Atak op achterstand gezet: 9-14.
Polaris schakelde nog een tandje bij en via 11-21 werd de set met 14-25 gewonnen.
In de derde set kon Atak aanvankelijk redelijk meekomen: 6-4 en 8-9. Met Cas Heezemans en Mees Sengers als aanjagers werd het spelnivo wederom opgeschroefd. Dat leidde souverein naar 17-25 setwinst. In de vierde set was het aanwinst Wim Weltjens die op de midvoorpositie de Atak blokkade tot wanhoop bracht. Na een 9-11 tussenstand werd het tempo opgevoerd en werd Atak compleet van het veld gespeeld. Moegestreden konden de gastheren uit Waspik slechts toezien hoe Polaris in sneltreinvaart naar de finish ging. Via 10-17 werd een regelmatige 14-25 setwinst behaald en daarmee een 1-3 overwinning.

‘Een mooie start”, aldus trainer coach Hans van Steenis. ‘Het is goed om te zien dat het nivo wat we op trainingen laten zien bij vlagen ook in de wedstrijd zichtbaar is. Dat geeft vertrouwen. Passend was het veel beter dan vorige week, en als we de pass onder controle hebben bezitten we het vermogen de hele netbreedte te benutten om aan te vallen. De tegenstander van vandaag had daar geen grip op. Mees gaf ons vandaag het beslissende duwtje de goede kant op’. Volgende week zaterdag om 19.00 uur spelen de Polaris mannen hun eerste thuiswedstrijd tegen Landgraaf in sporthal ‘Hout in Helmond om 19.00 uur.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *