Stef Stevens wil vooroordelen over D66 weerleggen

De zelfbenoemde ‘politieke rookie’, sociaal-liberaal in hart en nieren; eurofiel en fractievoorzitter van D66 Helmond. Stef Stevens gaat proberen om een zetel te bemachtigen in de Tweede Kamer, maar zal Helmond zeker niet vergeten. 

“We worden gezien als een elitaire partij. De partij die alleen voor hoogopgeleiden zou zijn”, zegt Stevens grappend.  “Maar dat is compleet onterecht.” De fractievoorzitter van D66 staat eigenlijk pas aan het begin van zijn politieke carrière. Of zoals hij zichzelf omschrijft: een politieke rookie. “Ik zit nu zes jaar in de raad en ben 54 jaar oud. Heel veel politici beginnen op hun 21e en zijn 27 als ze staan waar ik nu sta. Zij hebben misschien veel meer politieke ervaring, maar ik heb mijn levenservaring mee.”

Begrijpbaar voor iedereen

Volgens Stevens kan D66 op een gebied nog heel veel winnen. “Het begrijpbaar maken van onze boodschap voor een breder publiek”, legt Stef Stevens uit. “Als mensen je boodschap niet begrijpen ligt dat niet aan die mensen, maar dan leg je als partij je boodschap niet goed uit.”

Daarmee hoopt hij dan ook de vooroordelen over de partij weg te nemen. “We worden nu nog gezien als een elitaire partij, maar wij zijn er voor alle doelgroepen. Onze boodschap moet dus ook voor alle doelgroepen te begrijpen zijn. Daar hoop ik aan mee te werken.”

Ook als je met de leden van de partij praat, merk je volgens Stevens niks van dat elitaire vooroordeel. “Dat zijn allemaal goeie mensen, niet van die – met een aardappel in de keel- praters zoals vaak gedacht wordt.”

Zeker niet klaar met Helmond

Stevens krijgt vaak de vraag of hij, als hij de Tweede Kamer binnenstapt, Helmond zal vergeten en klaar is met de stad. Daar is de fractievoorzitter heel stellig over. “Ik zal nooit klaar zijn met Helmond. Er is hier nog heel veel te doen  en nog veel projecten af te ronden. Of ik nu wel of niet in de Tweede Kamer kom, ik blijf me inzetten voor onze mooie stad Helmond.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *