Steekproef PIT bij post- en koeriersbedrijven in Helmond en Deurne

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft gisteren een steekproef gedaan bij drie post- en koeriersdiensten in Helmond en een post- en koeriersdienst in Deurne. Er werden diverse overtredingen geconstateerd.  

 Een van de bedrijven voldeed niet aan de vergunningsvoorschriften. De Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) gaat dat onderzoeken. Ook bleek bij een bedrijf dat de ondernemer geen rijbewijs had en  was er onduidelijkheid over de verblijfplaats van een werknemer.

Bij een andere woning van een koeriersdienst werd illegale bewoning geconstateerd. Een van de bezochte bedrijven gaf aan op korte termijn te stoppen, een ander koeriersbedrijf bleek zijn diensten inmiddels officieel te hebben beëindigd.

Inzicht in werkwijze

Criminelen maken soms misbruik van post- en koeriersdiensten. Het PIT heeft gisteren een steekproef gedaan om inzicht te krijgen in de werkwijze van de koeriersbedrijven. Hiermee kan ze signalen van crimineel misbruik verzamelen en crimineel gedrag beter aanpakken. Daarnaast werd door het PIT gekeken naar het gebruik van en de woonsituatie in de betrokken panden.

Bij de actie  waren de politie, het team nodale oriëntatie (politie), de NIWO, de ODZOB, gemeente Deurne en gemeente Helmond betrokken.

Peelland Interventie Team (PIT)

Onder de regie van het PIT zijn er regelmatig acties bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan onder andere bestuurlijke wet- en/of regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om ervoor te zorgen dat herhaling wordt voorkomen.

Inwoners kunnen ze overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 – 58 73 09 of per e-mail: info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld. Bellen naar Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *