In het Havenpark was het op dinsdag 21 mei een drukte van jewelste. Het leek wel een echt festivalterrein. Afzetlinten, een grote rood-witte boog van ballonnen en veel, heel veel bekende gezichten. Diverse wethouders en burgemeester Elly Blanksma en de meest opvallende aanwezigen waren oud-burgemeester van Elk en oud-burgemeester Jacobs. Ook de familie van oud-burgemeester Geukers waren aanwezig. En natuurlijk mensen van de gemeente, ondernemers uit het centrum en veel nieuwsgierige inwoners van Helmond.

Het was een vrolijke bedoening. Vooral omdat er zo’n kleine vijftig schoppen in de grond stonden. Vandaag begon de start van de bouw van het voormalige Havenpark dat de nieuwe naam: Geukerspark zou krijgen. Mevrouw Blanksma startte haar welkomstwoord met een stukje geschiedenis over de vroegere burgemeester Geukers. Iedereen kende hem als burgemeester die heel veel werk verrichtte voor Helmond. Aangezien oud-burgemeester Geukers helaas is overleden waren wel zijn familieleden aanwezig. Na de speech van mevrouw Blanksma nam zijn zoon, Jos Geukers even het woord en overlaadde de gemeente Helmond met complimenten voor het eerbetoon in nagedachtenis aan zijn vader.

Schoppen in de grond

De aanwezigheid van de schoppen betekende: er moest nog wel gewerkt worden. Burgemeester Blanksma nodigde de oud-burgemeesters van Elk en Jacobs en ook de kleinzoon van Geukers naar voren om het bord van het park te onthullen. Het doek werd weggetrokken en het nieuwe naambord Geukerspark verscheen. Toen kwam wethouder Erik de Vries met een speech en nodigde vijftig mensen uit even een schop te pakken en een gat te graven als start voor het nieuwe park dat waarschijnlijk in april 2020 klaar zal zijn om geopend te worden. Burgemeester Blanksma en de oud-burgemeesters van Elk en Jacobs namen meteen een schop ter hand, gevolgd door de wethouders en enkele vrijwilligers en er werd flink gegraven. Het eindresultaat was dat het veld wel leek op een enorm mollenveld. Het was een emotionele gebeurtenis. Uit de plannen blijkt dat het terrein zeker zal worden omgetoverd in een prachtig park. Helmond is dan weer een mooie plek rijker…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *