In de periode van 9 juli tot medio oktober 2020, legt de gemeente Helmond een nieuwe fietsbrug aan over het kanaal ter hoogte van de Vlisco. Deze brug heeft de naam ‘Zwaaikom’ gekregen en  wordt onderdeel van het snelfietspad Helmond – Eindhoven. Op donderdag 9 juli heeft wethouder mobiliteit Antoinette Maas het officiële startsein voor de aanleg van de brug gegeven. 

Voor genodigden onthulde wethouder Antoinette Maas en directeur Janssens van het bedrijf Ploegmakers, het bouwbord en verrichten een starthandeling op het toekomstige werkterrein, op de hoek van de Houtse Parallelweg weg en de Kanaaldijk=zuidwest, aan de noordkant van de spoorlijn

Met de aanleg van een fietsbrug over het kanaal ter hoogte van het Vliscoterrein wordt de snelfietsroute Helmond-Eindhoven op Helmonds grondgebied afgerond. De bouw van de brug is gegund aan aannemersbedrijf FPH Ploegmakers uit Vinkel.  In het najaar van 2020 wordt de brug opgeleverd.

Wethouder Maas is blij met de komst van de nieuwe fietsbrug: “Deze brug zorgt voor een snellere en comfortabelere fietsverbinding tussen Helmond en Eindhoven  Het  draagt  er natuurlijk aan bij  om van de fiets een aantrekkelijk alternatief te maken. Naast het fietspad komt er ook een voetpad op de nieuwe brug.”

De brug heeft de naam ‘Zwaaikom’  gekregen omdat op de plek waar nu de brug komt in het verleden een zwaaikom was, een breed stuk kanaal waar schepen kunnen keren. Daarnaast komt er op de brug een balkon om even stil te staan en te genieten van het uitzicht.

Foto’s: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Ad van der Vleuten Reply

    Henk,
    Fijn dat je me zo nu en dan wat informatie stuurt over wat er in Helmond allemaal gebeurt. Zo blijf ik in het Limburgse toch nog enigszins op de hoogte van wat er in Helmond zoal gaande is. Interessant. Ik ben dan wel geen Helmonder, maar ik heb er wel mijn jeugd doorgebracht. De Canisiussschool en de Henricus Mulo met de Broeders uit de Molenstraat. In het weekend Jetten-van Dijk, Drouen, van Vilsteren en “Buitenlust”. Het oude Helmond, mooie herinneringen met het Helmonds dialect dat altijd blijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *