Start volleybalcompetitie met winst en verlies voor VC Polaris

Winst en verlies voor Polaris vaandelteams.

De Polaris mannen trapten het seizoen af met een 3-1 winst tegen Hornerhof HHC.

Met Job van den Hurk (libero) als toevoeging op de bestaande selectie startte Polaris sterk in de eerste set; 25-14. Het gemak waarmee deze set werd gewonnen kwam de ploeg duur te staan. In de tweede set werd het spel onnauwkeurig, en grossierde de ploeg in eigen fouten. De gasten uit Horn profiteerden direct en haalden de tweede set eenvoudig binnen: 21-25. De heren van Polaris herstelden zich hierna prima, en lieten de tegenstander uit Horn in het verder verloop van de wedstrijd kansloos: 25-17 en 25-14. ‘Zonde van de 2e set’ aldus trainer coach Hans van Steenis. ‘We hebben een goede ploeg, en kunnen dit seizoen best verrassen, maar dan moeten we iedere set maximale inzet tonen. Dat is een leerproces’. De jonge ploeg liet aan de hand van spelverdeler Luc van Bree zien dat de potentie voor een topklassering in de regiodivisie in Helmond zeker aanwezig is.

Het vernieuwde en sterk verjongde 1e vrouwenteam startte wisselend in het uitduel met Bach uit Baexem.

In de eerste set lieten de Helmondsen zich nog de kaas van het brood eten na een 15-15 tussenstand (19-25 verlies), maar herpakten de jongedames zich prima met een hoofdrol voor de sterke middenspeelsters Josje Cuppen en Fieke Vlamings (25-14 en 25-17 setwinst). In set vier waren de rollen weer omgedraaid (25-14) maar daarna ging het team in de vijfde set weer prima van start. Aan de hand van de hard werkende en gevarieerd spelende spelverdeelster Febe van den Reek werd een voorsprong van 13-10 genomen, en was Suzy Naus de scorende speelster op de buitenaanval. Toch wist Bach het gaatje te dichten, en met een 15-13 setwinst voor de vrouwen uit Baexem liet het Polaris enigszins beteuterd achter. Voor de meeste dames een prachtig debuut in de promotieklasse, voor coach Ellen van Bree een hoopvolle start met twee punten in deze lastige uitwedstrijd.

In het volgende weekend (28 september) spelen de vrouwen om 19.00 uur een thuisduel tegen Hornerhof HHC, dat de eerste wedstrijd met een dikke 4-0 wist te winnen.
De mannen spelen op dezelfde tijd, maar dan in Veldhoven tegen Nuvoc, dat in de eerste ronde vrij was.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *