• Peelpakketten

De verkoop van Peelpakketten is maandag 25 mei begonnen. De organisatie van deze steunactie voor lokale ondernemers is in handen van de JCI (Junior Chamber International Peelland). Dit is een netwerkclub van jonge ondernemers die werken en wonen in Helmond en de Peel.

Met deze verkoopactie willen zij de lokale ondernemers steunen die veel last hebben vanwege de Coronacrisis. De Peelpakketten bevatten producten van lokale ondernemers. De ondernemers krijgen de volle verkoopprijs en er wordt geen winst gemaakt. Het eerste pakket werd overhandigd aan de Helmondse burgemeester Elly Blanksma. Alle burgemeesters uit de Peel kregen een  pakket te overhandigd. Dat zijn burgemeesters Frank van der Meijden van Laarbeek, Hilko Mak van Deurne,  Dilia Blok van Someren, Hubert Vos van Asten en Michiel van Veen uit Gemert-Bakel.

De voorzitster van JCI, Manon Pijnenburg en Joris van den Wildenberg, marketingmedewerker van AAE hadden voor het pand bij Welkom Thuis een tafel neer gezet met daarop een voorbeeld van een Peelpakket. Enkele ondernemers waren aanwezig: van de Deftige Aap, Welkom Thuis en Tiendas Diferentes.

Na een welkomstwoord en een korte uitleg over het pakket door Manon Pijnenburg hield de burgemeester nog een toespraak gevolgd door een dankwoord van Pieter Michielsen van de Rabobank. Verder wist Manon nog te vertellen dat er inmiddels al 540 pakketten verkocht waren en als je een Peelpakket koopt kan je ook nog eens een euro doneren, waarvan weer nieuwe pakketten worden aangekocht. Ook het aantal donaties was boven verwachtingen. Het is een flinke steun in de rug voor de ondernemers en belooft zeker een succes te worden.  Voor meer informatie: www.jcipeelland.nl .

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *