Start ontmanteling sportparken Warande en Houtsdonk

De voorbereidingen voor het ontmantelen van de sportparken Warande en Houtsdonk is begonnen. Alle materialen en eigendommen van de gemeente gaan weg, zoals hekken, drainage en verlichting. Daar waar mogelijk worden spullen hergebruikt.  

De fractie Helmond Actief had hierover schriftelijke vragen gesteld. Volgens het antwoord van burgemeester en wethouders wordt het terrein van de Warande uiteindelijk onderdeel van het natuurpark. Het kleine RKPVV moet per 1 juli weg zijn. Dat is zo afgesproken door de politiek in 2017. De gemeente wil minder kleine clubjes. De kans dat RKPVV zich op zal heffen is inmiddels groot.

Zowel de gemeente als de vereniging maken kosten bij de ontmanteling. In de erfpachtovereenkomst is vastgelegd dat de grond vrij van opstallen wordt overgedragen. Dus ook de kantine gaat weg. De voetbalclub heeft een betalingsregeling en achterstanden bij de gemeente. Die worden verrekend. Hierover is de gemeente in overleg met de vereniging. Ook de verwijzing naar het sportpark wordt verwijderd, over de overige openbare verlichting is nog geen besluit genomen. Dat is onderdeel van de landschappelijk inrichting van het gebied.

HVV

Op Houtsdonk ligt het anders want daar heeft de voetbalclub HVV een eigen veld waar nog op gespeeld kan worden. Die club gaat, zoals het er nu uitziet dus door. Wat er met de vrijgekomen terreinen gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *