‘Star Quality’concert Fanfare De Vooruitgang

Fanfare de Vooruitgang Stiphout speelt op zondag 13 oktober 2019 om 15.00 uur in zaal Het Klooster in Nuenen concert ‘Star Quality’

Onder leiding van dirigent Frenk Rouschop speelt de Vooruitgang deze middag muziek op Topniveau met 4 solisten die de ‘Sterrenstatus’ verdienen; Jordi Rouschop saxofoon, Tom Simons trompet, Stefan Castro xylofoon en Ralf Schreurs bariton. Zij krijgen deze middag alle ruimte om hun virtuositeit en de mogelijkheden van hun instrument te laten horen. De Vooruitgang begeleidt deze ‘Stars’ maar laat ook zelf horen wat zij in huis heeft met het verstilde Sakura, geïnspireerd op de kersenbloesems die jaarlijks Japan in vervoering brengen, Danzon2, geschreven voor een orkest van kansarme jongeren in Venezuela en het uitbundige Funicul1 Funicula, een wereldvermaard Napolitaans volksliedje.

Kaarten à € 7,50 bestel je via https://fanfaredevooruitgang.nl/kaartverkoop.

Korte introductie van de solisten.

Jordi Rouschop studeerde in Maastricht bij Jean-Pierre Cnoops en bij Arno Bornkamp in Amsterdam. Hij heeft ruime orkestervaring bij de Marinierskapel en het Nederlands Blazers Ensemble. Jordi is saxofoondocent bij verschillende muziekverenigingen in Limburg.

Tom Simons begon op 7-jarige leeftijd met trompet spelen. Hij studeert momenteel aan het conservatorium van Maastricht en is regelmatig in binnen en buitenland te horen.

Stefan Castro begon al op 5-jarige leeftijd bij het harmonieorkest van Riemst in België. Hij studeerde in 2004 af aan het conservatorium Maastricht en speelde op nationale en internationale wedstrijden. Vele malen eindigde hij daarbij als laureaat. Stefan soleerde bij het Limburgs Symfonieorkest en Limburgs Fanfare Orkest.

Ralf Schreurs studeerde euphonium bij Hans Nickel en Renato Meli en speelde bij het Trompetterkorps van de Marechaussee en bij Fanfare Bereden Wapens. Hij werkt als docent aan muziekscholen in Thorn en Weert en is daarnaast dirigent bij Harmonie St. Catherina Leunen en Koninklijke Parochiale Harmonie Millen (B).

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *