Een wandeling langs historische Helmondse gebouwen stond op woensdag 17 juli op het programma. De wandeling geschiedde onder leiding van Setty Vos (IVN) die er ook prachtige verhalen bij vertelde. De deelnemers aan de wandeling stonden soms verbaasd te luisteren. Er waren wandelaars bij die in Helmond geboren zijn maar niet de juiste geschiedenis van de gebouwen kenden.

Er werd verzameld en gestart bij de Lambertuskerk. Van daar ging de route langs de Vleeschhouwerij naar het Lambertushof, de Broedersschool, langs den Herd verder de Molenstraat in. Er stond een huis dat ooit gekocht was door oud-burgemeester van Hoeck. Hoe lang is dat wel niet geleden? Daarna naar de Tiendstraat/Paterslaan langs de leegstaande witte villa die dateerde uit 1869 (nu nummer 76 in de Molenstraat). Er werd even stilgestaan bij het oude Helmondse archief en het Clarissenklooster. Er werd ook even een bezoekje gebracht aan de mooie begraafplaats waar serene rust en stilte heersten. Toen liepen de wandelaars richting het oude Badhuis en de hobbystadswerkplaats naar de Fonkel waar er een korte pauze zou worden gehouden voor een kopje koffie of thee. Helaas bleek de Fonkel gesloten te zijn wegens vakantie. Toen ging het gezelschap maar weer terug naar de stad waar iedereen afscheid nam bij de Lambertuskerk en richting huis ging. Het was een leuke en leerzame wandeling.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *