Stadskunstenaar maakt kwartetspel voor Helmondse ondernemers

Stadskunstenaar van Helmond Tahné Kleijn zet zich in voor de ondernemende ‘helden’ van haar stad. Na een fotoserie maakt Kleijn nu een kwartetspel voor en over ondernemers. Het spel is naar alle verwachting halverwege juni klaar en te koop bij bekende verkooppunten en online. 

Nu de coronamaatregelen onverminderd doorgaan komt het bestaansrecht van de lokale ondernemer nog meer in gevaar. Al snel na de eerste maatregelen werd de fotoserie ‘Still Alive, #ShopLocal’ geboren. Kleijn: “In het begin richtte ik mij op ondernemers die pas net de sprong in het diepen waagden en nu al werden geconfronteerd met een crisis van ongekende omvang. Dat ging van een bierbrouwerij en chocolatier tot kunstbenodigdhedenwinkel en cafetaria.” Dat werden er al gauw meer. Kleijn maakte ongeveer vijf stillevens per week.

De foto’s zijn te koop via haar website www.tahnekleijn.nl/still-alive-shoplocal De winst gaat naar de ondernemer. Daarnaast zet zij social mediakanalen (Stadskunstenaar van Helmond en @TahneKleijn) in om Helmonders te overtuigen de lokale ondernemer te steunen.

Helmonds Kwartet

Inmiddels heeft de stadskunstenaar al ruim 30 foto’s gemaakt, waarbij bepaalde categorieën naar voren kwamen. “Er bestaan branches die extra zwaar getroffen zijn. Door die te bundelen ontstond een soort kwartet. Nu ben ik bezig met het uitwerken van een spel. Met negen tot dertien categorieën kunnen Helmonders straks spelen met en voor hun lokale ondernemers. Met categorieën als ‘Zoetekauw’, ‘Drankje doen’ en ‘Vrije tijd’ bedien ik zo veel mogelijk ondernemers van de stad.”

Grote publiek

Met het kwartet hoopt de kunstenaar op een laagdrempelige manier een groot publiek te bereiken. “Waarschijnlijk gaan de vakanties deze zomer niet door. Hoe leuk is het dan als je door middel van dit spel je eigen stad een beetje beter leert kennen.” Zelf heeft ze veel nieuwe producten en aanbieders ontdekt. “Mensen hebben het tegenwoordig altijd druk, bij mij is dat niet anders. Maar tijdens het maken van mijn stillevens, heb ik letterlijk mogen proeven wat de lokale ondernemer te bieden heeft.”

Een stilleven van Schevelingen (foto Tahné Kleijn)

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *