Kindervakantieweek Mierlo-Hout

In Mierlo-Hout is het deze week Kindervakantieweek en ook springkussenverhuur Bastiaans deed een duit in het zakje: Zo konden de kinderen deze week al voetballen, kanovaren en fietsen. En terwijl er elke dag weer iets anders wordt georganiseerd voor de jeugd van de basisscholen was het op woensdag 10 juli een waar springkussenfestival op het terrein aan de Neerhei.

Op deze ochtend moesten ze zich om 10.00 uur verzamelen bij het basketbalveldje achter het terrein van Du Pre. Daar was het hele gebied volgezet met springkussens. De een nog mooier en groter als de andere. De kinderen hadden er enorm veel zin in. De leiders van de groepen hadden allemaal een schema en draaiboek ontvangen, zodat er geen misverstanden konden ontstaan. Aan de randen van het grasveld stonden ook andere objecten opgesteld. Het mooiste en opvallendste was wel  Ollies Frietbus van Werner van Hoof. Een Engelse oldtimer met leuke rood-wit geblokte gordijntjes. Ollies Frietbus is ook wel beroemd en bekend want er kunnen ruim zeshonderd frietjes per uur gebakken worden.

Het parcours was erg groot. Elke groep kon meteen terecht op de springkussens dus niemand hoefde te wachten en de  leiders en leidsters hielden iedereen in de gaten zodat er geen ongelukjes konden gebeuren. Er was ook een buikglijbaan opgesteld. Een van de vrijwilligers zat op zijn knieën en worstelde met een brandweerslang die door de kracht van het water natuurlijk erg zwaar en moeilijk te hanteren was. De kinderen gleden met een noodgang over de mat. Er was ook een springkussen die van bovenaf werd besproeid zodat de kinderen ook plezier met water hadden tijdens de race over het kussen.

Omstreeks vijf uur was het etenstijd en nu merkte iedereen, inclusief de inmiddels gearriveerde ouders, dat het geen stunt van Ollies Frietbus is dat er in korte tijd zoveel friet geserveerd konden worden. De leiders en leidsters liepen af en aan met enorme dienbladen friet, frikandellen en kroketten. Er moest zelfs nog een grote emmer mayonaise bij komen. De eerste emmer was al snel op. Binnen een uur zaten de kinderen te smullen van de friet en kroketten of frikandellen. En toen werd er ook het sein gegeven dat de ouders ook terecht konden bij de Frietbus om wat te bestellen. En het leek wel of iedereen trek had want in en mum van tijd stond er een dikke rij bij Ollie. Toen iedereen genoeg gegeten had en fris hadden gedronken kwam er nog een hoogtepunt bij: het wereldbekende taarten gooien.

Het mooiste vonden de kinderen wel dat zij taarten  mochten gooien naar de ouders, oma’s of opa’s en zelfs naar de begeleiders. En die mochten geen nee zeggen. Dikke pret dus. Er werd een grote kartonnen pop zonder gezicht neer gezet en de slachtoffers moesten met het gezicht door het gat kijken. En nu maar goed mikken en gooien dus. Al snel was de voorzitter van de organisatie de klos en hij kreeg dan ook de volle laag. Er volgden meer gegadigden en voor de kleinste kinderen waren er wel begeleiders die hen optilden om maar geen plekje te missen. Al gauw lag de grond bedekt met slagroom en hoorde je proestende mensen die een taart vol in het gezicht kregen. Deze kindervakantiedag kon niet meer stuk en de organisatie kon meer dan tevreden zijn. Hier zal nog lang over gesproken worden…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *