Yoga Helmond

Adres: Ockenburghpark 15
5709 ML Helmond
Telefoon: 06 55 32 79 68
E-mail:
Website: Yoga Helmond

Yoga Helmond

welkom

 

Namasté,

‘ik groet het universele in u. Ik ga voorbij aan uw eigenschappen, uw eigenaardigheden, reactiepatronen, alles wat u aan kunt leren en af kunt leren en van niet-blijvende aard is. Dat is niet belangrijk voor mij.

Uw essentie, daar wil ik u ontmoeten.’

Dian van der Weiden geeft meer dan 15 jaar les in yoga en meditatie via haar bedrijf Yoga-Helmond.

Haar lessen zijn een toegankelijke combinatie van de vier traditionele yogavormen: jnana, bhakti, karma en raja, door middel van de fysieke oefeningen in de hathayoga.

 

In haar lessen zoekt Dian naar de juiste asana (houding). De asana’s zorgen voor toename van energie en souplesse en reinigen je lichaam. Het oefenen is altijd met aandacht en in het ritme van de adem, waardoor je (fysieke) grenzen kunt onderzoeken. Dian zet een vriendelijk vraagteken bij waarom je precies zó staat in de houding en nodigt je uit te voelen hoe de houding gemakkelijker kan, waar je spanning los kunt laten en ruimte kunt ervaren.

 

Dian over haar lessen: ‘De maatschappij nodigt ons uit ons te onderscheiden, te profileren. Via social media, een flitsend cv, materiële zaken en kennis. Zo creëren wij beelden en zijn we ons zeer bewust van onze individualiteit.Terwijl we ten diepste verlangen ons te verbinden. Hoe brengen we deze twee uitersten bij elkaar: precies de lijn tussen spanning en ontspanning waar we ons in de yogaoefeningen op richten. Na een tijdje leer je ook in de asana ontspannen. Zo leren we niet samen te vallen met spanning, maar zelfs in de spanning contact te houden met ontspanning. Ultiem yoga: verbinden.’

 

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok